Το πιο… παρανοϊκό ματς στην ιστορία του ΝΒΑ έγινε χθες!

Το πιο… παρανοϊκό παιχνίδι της χρονιάς έγινε στο Cleveland, με τους Lakers να κατεβαίνουν με οκτώ παίκτες και τον Robert Sacre να παίζει -νόμιμα- παρά τα έξι προσωπικά του φάουλ!

Οι Lakers παρατάχθηκαν στην Quicken Loans Arena με οκτώ ετοιμοπόλεμους παίκτες. Στην τρίτη περίοδο έμειναν επτά (ο Nick Young αποχώρησε με τραυματισμό στο αριστερό γόνατο) και στα τελευταία 8,5 λεπτά μειώθηκαν σε έξι, αφού ο Chris Kaman αποβλήθηκε με έξι φάουλ. Λίγο αργότερα έγιναν πέντε (ο Farmar αποχώρησε κι αυτός με πρόβλημα) και 3’32” πριν από τη λήξη έκανε το 6ο φάουλ και ο Robert Sacre! Κι όμως, οι Lakers όχι μόνο νίκησαν τους Cavaliers (με 119-108), αλλά δεν έμειναν ποτέ με τέσσερις παίκτες στο παρκέ…

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΝΒΑ, όταν μία ομάδα μένει σε έναν αγώνα με τέσσερις ετοιμοπόλεμους παίκτες, ο τελευταίος που αποβάλλεται παραμένει στο παρκέ και χρεώνεται με τεχνική ποινή κάθε φορά που κάνει φάουλ! Ακόμα και αυτός ο παράξενος κανονισμός χρειάστηκε να επιστρατευτεί για να ολοκληρωθεί το τρελό παιχνίδι που έγινε στο Cleveland, στο οποίο οι Lakers κατόρθωσαν με κάποιον τρόπο να φτάσουν στη νίκη, σπάζοντας ταυτόχρονα ένα σερί 7 ηττών!

Τα τρίποντα έπεφταν βροχή…

Για να συμβεί αυτό, οι… οκτώ Lakers χρειάστηκε προηγουμένως να επιδοθούν σε… φεστιβάλ τριπόντων! Η ομάδα του L.A. ευστόχησε στα πρώτα έξι τρίποντα που επιχείρησε, είχε 9/12 μέχρι το 15′ και τελείωσε το ματς με 18/37. Κάπως έτσι οι Lakers προηγήθηκαν 34-15 στο 10′, δημιούργησαν διαφορά 29 πόντων στις αρχές της δεύτερης περιόδου (50-21) και κρατήθηκαν από αυτή με νύχια και με δόντια, επικρατώντας έτσι μόλις για δεύτερη φορά στους τελευταίους 9 αγώνες στο Cleveland. Ακόμα κι αν ο Mike D’ Antoni κοίταζε σε όλο το ματς τον πάγκο του και αντίκριζε μόνο τους συνεργάτες του!

Η ανάγκη για παίκτες ήταν τόσο δραματική στους Lakers, που ο Mike D’ Antoni έστειλε άρον άρον τον Steve Nash (ήταν τυπικά “ενεργός” αλλά δεν σκόπευε να τον χρησιμοποιήσει) στα αποδυτήρια για να ντυθεί και να μπει στο γήπεδο, λίγο μετά το 6ο φάουλ του Sacre. Εν τέλει, δεν χρειάστηκε ποτέ. Κι αυτό διότι ο Steve Blake, εκτός από το triple double που έκανε (11 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 15 ασίστ), έβαλε και δύο μεγάλα τρίποντα στα τελευταία τρία λεπτά, κρατώντας τους Lakers σε απόσταση ασφαλείας από τους Cavaliers.

Το παιχνίδι της ζωής του ο Kelly

Μεγάλη εμφάνιση έκανε ο Ryan Kelly (26 πόντοι, 8/16 σουτ), όπως και ο Jordan Farmar (21 πόντοι, 8 ασίστ), πριν αποχωρήσει με ενοχλήσεις στην αριστερή γάμπα, στο πρώτο παιχνίδι του μέσα στο 2014. Γενικά και οι… οκτώ ήταν υπέροχοι για τους Lakers, οι οποίοι πήγαν στο Cleveland χωρίς τους τραυματίες Bryant, Gasol, Henry, Hill, Meeks, δεν χρησιμοποίησαν τον Nash και δεν ανανέωσαν ούτε το συμβόλαιο του (άκρως παραγωγικού) Manny Harris! Κι όμως νίκησαν…

Ο C.J. Miles (27 πόντοι), ο Anderson Varejao (15 πόντοι, 13 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και ο Anthony Bennett (14 πόντοι, 8 ριμπάουντ) ήταν οι μόνοι που προσπάθησαν από τους απερίγραπτους Cavaliers, οι οποίοι κατάφεραν να χάσουν το 6ο συνεχόμενο παιχνίδι από μία ομάδα που πήγε με σύνθεση ανάγκης στο Cleveland. Οι Cavs ήταν τόσο κακοί, που από το 10ο λεπτό άρχισαν να ακούν τις αποδοκιμασίες του κοινού. Και τις άκουσαν αρκετές φορές ατά τη διάρκεια του αγώνα…

“Ενα από τα πιο παράξενα ματς που έχω δει”

“Ηταν μακράν ένα από τα πιο παράξενα παιχνίδια που έχω δει ποτέ” δήλωσε ο Mike D’ Antoni, που παραδέχτηκε την άγνοια του για τον κανονισμό που επέτρεψε στον Sacre να συνεχίσει να αγωνίζεται: “Δεν γνώριζα την ύπαρξη αυτού του κανονισμού, αλλά είναι καλός κανονισμός”. “Ηταν τρελό. Μόλις χρεώθηκα με το έκτο φάουλ ήμουν απογοητευμένος και μετά έπρεπε να επιστρέψω. Δεν ήξερα καν τι συμβαίνει!” είπε από τη μεριά του ο Robert Sacre.

To Top