ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το πιο σημαντικό; Ο Άρης να μην “ξεχάσει” πόσο πραγματικά μεγάλος είναι…

Σημεία των καιρών… Ο Άρης βρίσκεται εν μέσω κρίσης, όπως διαμορφώθηκε από τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες, την απομάκρυνση του προπονητή και την γνωστή “παιδική ασθένεια” του… ξεκατινιάσματος στα social media. Χιλιάδες προφίλ, χιλιάδες απόψεις… Είπαμε… Σημεία των καιρών.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Για εμάς ένα είναι το ζητούμενο με αφορμή το κάδρο της κρίσης, όπως διαμορφώθηκε, την απουσία προπονητή, τις δηλώσεις Ερέρα κοκ. Το πιο σημαντικό είναι ο Άρης να μην “ξεχάσει” πόσο πραγματικά μεγάλος και σπουδαίος είναι και πόσα έχει πληρώσει από τον… πρωταθλητισμό της εσωστρέφειας.

Επί της διαδικασίας και βάση χρονικών περιόδων έχουμε και λέμε…

ΤΟ ΧΘΕΣ: Ο Πάκο Ερέρα ήταν αυτός που ήρθε πριν περίπου πέντε μήνες. Αυτός που επέλεξε η διοίκηση, αυτός που δημιούργησε σε πολύ μεγάλο βαθμό την ομάδα, η οποία με την απόδοσή της ανάγκασε τους πάντες, εντός κι εκτός των τειχών να ανεβάσουν τον πήχη των προσδοκιών ψηλά. Στην πορεία, ο Άρης από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα, έφτασε να μετράει τέσσερις συνεχόμενες ήττες, να μην είναι (πλην ενός ημιχρόνου με την ΑΕΚ) χειρότερος του αντιπάλου, αλλά αποτελεσματικά να μην παίρνει νίκες. Αντίθετα να χάνει.

Με εισήγηση του Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου, απόφαση του Θοδωρή Καρυπίδη και αποδοχή του Πάκο Ερέρα, η συνεργασία διακόπηκε πρόωρα. Αποφασίστηκε για συγκεκριμένους λόγους, ότι επιβαλλόταν αυτό το “ηλεκτροσόκ”, μια και όπως δικαιολογήθηκε επισήμως “η ομάδα χρειαζόταν να απεγκλωβιστεί και να πάψει να είναι προβλέψιμη”. Το αν είναι λάθος αυτό το διαζύγιο θα φανεί στην πορεία, στο “ταμείο” αυτής της περιόδου. Όλοι και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. 

ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ: Σήμερα που μιλάμε, ο Ερέρα είναι παρελθόν για τον Άρη… Είπε κάποια πράγματα στην Ισπανία, τα ανασκεύασε εν μέρει στη συνέχεια, έκανε μια τελείως άστοχη σύγκριση με την Λεγκανές, αλλά και τις… δήθεν Μπαρτσελόνες και Ρεάλ του ελληνικού πρωταθλήματος και τα υπόλοιπα γνωστά. Θα συμφωνήσουμε 100% με την ανακοίνωση του Super 3, όπου λέει το εξόχως απλό, αλλά τόσο εύστοχο: εάν ο Ερέρα (και ο κάθε Ερέρα, λέμει εμείς) δεν κατάλαβε που είναι λόγω χαρακτήρα ή έλλειψης αντίληψης, είναι κατανοητό, γυρίζουμε σελίδα και προχωράμε, μια και ο καθένας κρίνεται από την στάση του.

Εάν όμως δεν κατάλαβε που είναι επειδή ο ίδιος ο οργανισμός που λέγεται Άρης, δεν του έδωσε να καταλάβει που είναι, πρόκειται για ένα τεράστιο λάθος, το οποίο καλείται να πιστωθεί η ίδια η κιτρινόμαυρη οικογένεια, να διδαχθεί και να μην το επαναλάβει. Σε κάθε περίπτωση, εάν όλος ο… πλανήτης Άρης μπει στην διαδικασία να χωριστεί σε στρατόπεδα “φίλων του Ερέρα” ή “μην φίλων του Ερέρα”, εάν ξεκινήσει ένας πόλεμος χαρακωμάτων, πώς έφυγε, γιατί έφυγε κτλ, ο σύλλογος κινδυνεύει να θαφτεί με τα ίδια του τα χέρια. Το “εάν θα έμενε ο Ερέρα θα γινόταν αυτό” κτλ, “θρέφει” το φίδι της αμφιβολίας και της εσωστρέφειας και χτίζει μόνο την αμφιβολία…

ΤΟ ΑΥΡΙΟ: Κατά γενική ομολογία και κατά ομολογία και των ίδιων των ανθρώπων του Άρη, πήραν ένα πολύ μεγάλο ρίσκο. Το πιο σημαντικό, ο Άρης δείχνει να μην έχει τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές τον διάδοχο. Τον άνθρωπο που θα οδηγήσει την ομάδα στην επόμενη μέρα. Κι αυτό για εμάς είναι ένα ζωτικής σημασίας θέμα. Ο νέος προπονητής που θα έρθει, θα “αποκαλύψει” τι έχουν στο μυαλό τους οι άνθρωποι του Άρη και τι θέλουν να πετύχουν, την ώρα πάντως που για πρώτη φορά ακούστηκε από επίσημα χείλη ότι ο στόχος της ομάδας είναι ένα σύνολο χωρίς σκαμπανεβάσματα που θέλει να πλασαριστεί σε μια θέση η οποία οδηγεί στην Ευρώπη…

Σε αυτό το αύριο οφείλουμε να επισημάνουμε επίσης κάποια σημαντικά πράγματα:

1. Ο Καρυπίδης να είναι 100% εντάξει στις οικονομικές του υποχρεώσεις προς την ομάδα, προκειμένου να μην ανοίξουν “κερκόπορτες”.

2. Ο Διαμαντόπουλος “χρεώνεται” την αποχώρηση του Ερέρα. Μπαίνει ανοιχτά και ξεκάθαρα πια στο κάδρο της κριτικής και της κρίσης. Θα κριθεί για την στάση του και τις επιλογές του, όντας πια το βασικός συνεργάτης, επιτελικό στέλεχος της διοίκησης. Κανείς -όπως κι αυτός- δεν θα μείνει στο απυρόβλητο. Και φυσικά δεν θα έχει άλλοθι για λάθη ή παραλείψεις. Ήρθε να κάνει μια “δουλειά”. Θα κριθεί κι αυτός εκ του αποτελέσματος.

3. Η οικογένεια του Άρη οφείλει να παραμείνει ισχυρή και ενωμένη. Για να μην ξεχάσει αυτό που καταγράψαμε και στην αρχή: πόσο πραγματικά μεγάλος και ισχυρός είναι ο Άρης… Και πόσα δεινά έχει τραβήξει…

To Top