ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Το πιο… όμορφο σήμα ομάδας έχει τη δική του ιστορία! (photos)

Υπέροχο, επιβλητικό, το πιο όμορφο σήμα ομάδας, αυτό του Άρη! Ένα σήμα που έχει τη δική του ιστορία! Σε ορισμένου είδους ιστορικές αναδρομές τα γεγονότα είναι περίπλοκα και οι εκδοχές ποικιλόμορφες.

Η πρώτη εκδοχή αναφέρει ότι το άγαλμα του “θεού του πολέμου”, ενέπνευσε τους παράγοντες του Άρη και το οραματίστηκαν ως έμβλημα του συλλόγου.

Η δεύτερη εκδοχή παρουσιάζει ως κεντρικό πρωταγωνιστή τον μυθικό Κώστα Βικελίδη, επί σειρά ετών ποδοσφαιριστή και προπονητή των “κιτρίνων”, καθώς και προέδρου της ομάδας στη διετία 1967 – 1969. Στο συγκεκριμένο διάστημα της διοικητικής του σταδιοδρομίας, περνούσε σε καθημερινή βάση μαζί με τον θρυλικό Αρειανό Μάκη Νάτση από ένα κατάστημα με αντίκες, το οποίο και βρισκόταν στη γωνία των οδών Παύλου Μελά και Εγνατίας. Στη βιτρίνα του καταστήματος, σε περίοπτη θέση, ήταν το άγαλμα, ο Θεός του πολέμου ΑΡΗΣ αναπαυόμενος. Κόστιζε 6.000 δραχμές, ποσό υπερβολικά μεγάλο για τα δεδομένα της εποχής. Ο υπεύθυνος του καταστήματος, διαπιστώνοντας την έντονη διάθεση του Κώστα Βικελίδη να αγοράσει το άγαλμα για λογαριασμό του Άρη, το υπερτιμολόγησε, πουλώντας το με το… ασύλληπτο ποσό των 20.000 δραχμών. Η διοίκηση του Άρη δεν μπόρεσε μόνη της να κάνει την οικονομική υπέρβαση στην περίπτωση αυτή της “μαύρης” αγοράς. Έδωσε 6.000 δραχμές στον καταστηματάρχη, ενώ για τις υπόλοιπες 14.000 δραχμές ανέλαβε τη χρηματοδότηση ο πιο εύπορος σύμβουλος του συλλόγου, με προσωπικές του δαπάνες, ο Γιώργος Δημητρίου.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 η γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου αποφάσιζε την επιλογή του συγκεκριμένου εμβλήματος και την αντικατάσταση του παλιού.

Το περίφημο έμβλημα “ΑΣΘ ΑΡΗΣ” περνούσε στην ιστορία..

To Top