ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το πλάνο της επόμενης μέρας στο “τραπέζι” για προπονητή και μεταγραφές

Ο Άρης μπαίνει από σήμερα στην τελευταία βδομάδα της φετινής σεζόν. Δεν κατάφερε να πάρει βαθμούς και ψυχολογία κόντρα στην ΑΕΚ και στρέφεται πλέον στο εκτός έδρας παιχνίδι.

Το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι η τελευταία αναμέτρηση της σεζόν. Από τη Δευτέρα 15 Μαΐου θα πέσει στο «τραπέζι» τυπικά πια η εφαρμογή του πλάνου για την «επόμενη μέρα» του Αρη.

Ρυθμιστής αναμένεται να είναι ο Ρόμπερτ Παλίκκουτσα. Αυτός «τρέχει» τη διαδικασία για να μπουν οι βάσεις όσον αφορά τη νέα αγωνιστική περίοδο, στο θέμα του προπονητή και των ποδοσφαιριστών.

Είναι μέρος ενός εγχειρήματος από το οποίο ο Άρης οφείλει με την ενεργό συμμετοχή του Θόδωρου Καρυπίδη να πετύχει, προκειμένου να αξιοποιηθεί τόσο το Ευρωπαϊκό εισιτήριο, όσο και να αποφύγει ο σύλλογος να βιώσει μια διαδικασία που θυμίζει «ξαναζεσταμένο φαΐ».

Φέτος ο Άρης έκανε με βάση τις προηγούμενες δυο σεζόν, βήματα προς τα πίσω, εξασφαλίζοντας πάντως, τρεις «στροφές» πριν το τέλος την έξοδο στην Ευρώπη, η οποία όχι άδικα χαρακτηρίστηκε ο μίνιμουμ στόχος.

Όλα δείχνουν ότι δεν θα αργήσει η ώρα για τις πρώτες συμφωνίες με ποδοσφαιριστές, με το θέμα του προπονητή να παραμένει στο κάδρο.

Η διοίκηση, ο Καρυπίδης ακόμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το αν θα συνεχίσει με τον Τόλη Τερζή ή θα εμπιστευτεί το τιμόνι της ομάδας σε άλλον προπονητή. Είναι κάτι που αναμένεται ίσως και μέσα στην εβδομάδα εάν όχι μέχρι τις αρχές της επόμενης να ξεκαθαρίσει.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει η πολυτέλεια για σπατάλη χρόνου. Η επιλογή του προπονητή θα «ξεκλειδώσει» τις εξελίξεις που θα καθορίσουν το προφίλ του νέου Άρη. Όλα αυτά με μια αναγκαία συνθήκη: να αποφευχθούν τα φετινά λάθη (τα περισσότερα της τελευταίας πενταετίας) και να δοθεί όραμα και προοπτική που θα… ξαναζεστάνουν τον ήδη «πληγωμένο» κόσμο της ομάδας.

 

To Top