ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το πλάνο του Μίλερ για την Καρδίτσα, αλλά και τα προβλήματα της Φούτμπολ λιγκ

 

Ο Κλάους Ντίτερ Μίλερ έδωσε συνέντευξη Τύπου, αναλύοντας το σχέδιό του αν πάρει στα χέρια του την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Σε συμφωνία με τη διοίκηση της Αναγέννησης Καρδίτσας για την απόκτηση του μάνατζμεντ της ΠΑΕ έχει έρθει εδώ και καιρό ο Κλάους Ντίτερ Μίλερ. Ο Γερμανός ευελπιστεί ότι ως τις 31 Δεκεμβρίου θα μπορέσει να πάρει στα χέρια του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε το βράδυ της Πέμπτης (01/12) ανέλυσε το πλάνο του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μίλερ:

Χαίρομαι που είμαι εδώ στην Καρδίτσα. Έχω 25 χρόνια στο ποδόσφαιρο, έχω δουλέψει στο ποδόσφαιρο και κοίταξα σε πολλά κράτη να αποκτήσω μια ομάδα. Η ιδέα και το όνειρό μου είναι να πάρω μια ομάδα, να τη μεγαλώσω, να φέρω ακαδημίες, παιδιά και να γίνουν όλα επαγγελματικά. Διάλεξα την Ελλάδα γιατί μου αρέσει πολύ και επέλεξα έναν χώρο που θα μου δίνει διάθεση. Ο καλύτερός μου φίλος στο Ανόβερο, είναι από την Αθήνα και έτσι είχα την ευκαιρία πολλά χρόνια να γνωρίσω το κράτος και τον Έλληνα.

Η ιδέα είναι να βγάλουμε Ελληνόπουλα, ταλέντα, να τους ετοιμάσουμε, να τους βγάλουμε προς τα έξω και μέσω της συνεργασίας μου με την Αφρική να φέρουμε ποδοσφαιριστές διεθνείς. Γι’ αυτό βρήκα τον πρόεδρο της Αναγέννησης, τον κύριο Μπούρμπο, μιλήσαμε, κλείσαμε ένα συμβόλαιο και πήραμε το μάνατζμεντ από 9 Σεπτεμβρίου. Πιστεύουμε πως 31 Δεκεμβρίου θα κλειστεί το συμβόλαιο και θα τελειώσει και η συνεργασία.

Αυτή τη στιγμή οι υποδομές, οι χώροι και το γήπεδο δεν είναι κατάλληλα για να γίνει κάτι μεγάλο. Μιλήσαμε και με τον Δήμο και με ανθρώπους που θέλουν να μας βοηθήσουν και για τις ακαδημίες. Όλα τα πράγματα μπορούμε να πούμε πως ήταν θετικά και νομίζω πως θα αρχίσουμε μια καλή δουλειά. Διάλεξα τον Νομό αυτό, γιατί νομίζω ότι είναι σε μία καλή θέση. Θέλουμε να φέρουμε μικρούς ηλικιακά διεθνείς, Ελληνόπουλα που θα μπορέσουν να γίνουν επαγγελματίες και να ακουστεί ο Νομός για καλά πράγματα.

Θέλουμε να ενθουσιάσουμε τον κόσμο για το ποδόσφαιρο, να μας δει, να μας γνωρίσει. Έχουμε μιλήσει και με πολλούς φορείς για να μας βοηθήσουν, να δουν το πρότζεκτ και θεωρώ ότι θα δώσουμε σ’ αυτούς τους ανθρώπους εμπιστοσύνη. Θέλουμε και τον κόσμο να είναι κοντά μας, να τους δείξουμε πως δουλεύουμε. Γι’ αυτό πήρα συνεργάτη τον Θωμά Σβαρνόπουλο που γνωρίζει τη Β’ Εθνική και τον Βαλάντη Μπλέτσα για να ολοκληρώσουμε αυτό το πρότζεκτ.

Κάποια στιγμή θέλουμε για τον κόσμο και για όλο το Νομό να φτάσει η ομάδα ψηλότερα. Ας… γρατζουνήσουμε την πόρτα της Α’ Εθνικής, αλλά γι’ αυτό χρειαζόμαστε χρόνο. Με παίκτες όπως ο Μαΐγκα, με μεγάλη ποιότητα να φτάσουμε σ’ αυτό τον στόχο. Αυτοί είναι οι στόχοι μας. Οι συνεργασίες δεν θα είναι μόνο με παίκτες. Και με ομάδες έχουμε μιλήσει στο εξωτερικό, οι οποίες θέλουν να δουλέψουν μαζί μας.

Εγώ έρχομαι από τη Γερμανία. Έχουμε μιλήσει με ομάδες από τη Γερμανία και ο ενθουσιασμός τους έδειξε πράγματα θετικά και αυτά θα εξελιχθούν τους επόμενους μήνες. Θα μπορούσαμε να πούμε περισσότερα, αλλά γι’ αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι τα πράγματα αυτά φτάνουν. Θέλω να δείξουμε καλό ποδόσφαιρο και μακάρι αν γίνεται τα επόμενα χρόνια η ομάδα ανέβει στην Α’ Εθνική.

Αν θα μείνει ο Βασίλης Μπούρμπος στο σχήμα:

«Θα θέλαμε πολύ την εμπειρία του, αλλά μας είπε πως θέλει να δώσει την ομάδα. Αν το θέλει ακόμα, πρέπει να το σεβαστούμε».

Ποια ακριβώς συνεργασία θα υπάρχει με ομάδες:

«Για παράδειγμα το Αμβούργο έχει κάποιο νεαρό που είναι στην πόρτα για την πρώτη ομάδα και δεν τα καταφέρνει, γιατί χρειάζεται παιχνίδια στα πόδια του. Θα μπορεί να τον δώσει εδώ και μετά να πάει πίσω. Ή για παράδειγμα μία γερμανική ομάδα θέλει κάποιον Βραζιλιάνο. Θα τον δώσει πρώτα εδώ, πάλι παίρνει παιχνίδια και μετά πάει στη Γερμανία».

Για τις επαφές με φορείς:

«Ένας κύριος φορέας ήταν ο Δήμαρχος. Υπάρχουν και άλλοι που έχουμε μιλήσει, αλλά δεν θέλω να πω αναλυτικά. Σε όλες τις συζητήσεις υπάρχει θετικό κλίμα ότι όλοι θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα και θεωρώ ότι τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες θα βγει ένα θετικό αποτέλεσμα».

Για την Αναγέννηση Καρδίτσας:

«Είναι μία ειλικρινής ομάδα, το παλεύει, αλλά για να πετύχεις τον στόχο της ανόδου, θα έρθουν διεθνείς παίκτες από την Αφρική για να βοηθήσουν. Όποιος είδε το παιχνίδι με την ΑΕΚ, είδε μία ειλικρινή ομάδα, πάλεψε πολύ στο δεύτερο ημίχρονο και με αυτή την ομάδα μπορείς να δουλέψεις».

Για τα προβλήματα της κατηγορίας:

«Ξέρω τα προβλήματα που υπάρχουν στη Football League, ξέρω πως υπάρχουν ομάδες με προβλήματα. Το ένα μέρος του μπάτζετ μια φορά θα βγει από μένα και το άλλο μέρος είναι πως αν κάνουμε καλή δουλειά και δείξουμε ότι είμαστε ειλικρινείς, οι φορείς, τα καταστήματα, αυτοί που θέλουν να βάλουν λεφτά ας μας βοηθήσουν. Τρίτον, διεθνείς παίκτες που είναι για την ομάδα μας και στο μέλλον που θα φέρουμε, θα τους πουλήσουμε και έτσι θα έρθουν λεφτά στην ομάδα».

Απόδοση: FL NEWS

To Top