ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Το πλαστικό χορτάρι της “Astana Arena” και οι μνήμες από την Νορβηγία

Ο Άρης θα δώσει το πρώτο του παιχνίδι για τα προκριματικά του Europa Conference League στις 22 Ιουλίου στο Καζακστάν και συγκεκριμένα στην “Astana Arena”, ένα στάδιο με πλαστικό χορτοτάπητα. Μια κατάσταση που ξυπνάει μνήμες από την πριν δυο χρόνια όχι καλή εμπειρία κόντρα της Νορβηγίας στην Μόλντε.

Η Astana Arena έχει χωρητικότητα 30.254 θεατές και οροφή με την οποία μπορεί να γίνει… κλειστό γήπεδο. Στα εντυπωσιακά ατού του πέρα από το σύστημα κινητής οροφής, ώστε να κλείνει και να προστατεύονται τάπητας και ποδοσφαιριστές υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες είναι ο σύγχρονος πλαστικός τάπητας του γηπέδου.

Είναι κάτι που απασχόλησε τους ανθρώπους του Άρη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τάπητα τελευταίας γενιάς, με τα υψηλότερα στάνταρ. Το γεγονός αυτός καταγράφει έναν προβληματισμό αναφορικά με την ευκολία προσαρμογής των ποδοσφαιριστών του Άρη σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Κι ας μην ξεχνάμε ότι θα είναι μάλιστα το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν.

Ο Άρης είχε πρόσφατη εμπειρία από πλαστικό χορτάρι, όταν αντιμετώπισε την Μόλντε πριν από δυο καλοκαίρια στην Νορβηγία και στο “Άκερ Στάντιουμ”. Μια εμπειρία πικρή, μια και γνώρισε την ήττα με σκορ 3-0 και παρά τον άθλο του Κλεάνθης Βικελίδης (3-1) δεν μπόρεσε να προκριθεί.

 

To Top