Το ποδόσφαιρο αλλάζει! Κάμερα πάνω στους διαιτητές, μόνο ο αρχηγός θα έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται

Το ποδόσφαιρο αλλάζει και μάλιστα κατά πολύ με την τεχνολογία να μπαίνει βαθιά σε αυτό.

Η συνεδρίαση της IFAB, δηλαδή του οργάνου που είναι υπεύθυνο για τον καταρτισμό των κανονισμών του ποδοσφαίρου, θα γίνει αύριο στη Σκωτία. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα έχουν εφαρμογή από την επόμενη σεζόν, 2024-25.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ της η ισπανική εφημερίδα Marca οι πιο σημαντικές αλλαγές θα είναι:

-Μόνο ο αρχηγός θα έχει το δικαίωμα να εκφράζει διαμαρτυρία στον διαιτητή. Αν άλλος παίκτης ή μέλος του τεχνικού επιτελείου κινηθεί προς τον διαιτητή για να διαμαρτυρηθεί θα αντικρίζει την κίτρινη κάρτα. Είναι κάτι που ήδη δοκιμάζεται σε αγώνες μικρότερων ηλικιών και κατηγοριών.

-Η εφαρμογή της μπλε κάρτας για ολιγόλεπτες αποβολές παικτών από ένα παιχνίδι. Είναι ένας κανονισμός που απορρίφθηκε προ εβδομάδων, αλλά εκτιμάται ότι θα εγκριθεί τώρα.

-Body Cam στους διαιτητές με στόχο να καταγράφεται οτιδήποτε συμβαίνει γύρω του κατά την διάρκεια ενός αγώνα με στόχο να προστατευτεί και να μειωθούν οι διαμαρτυρίες.

Άμεση ανακοίνωση της απόφασης του VAR. Είναι κάτι που εφαρμόστηκε ήδη σε κάποιες διοργανώσεις της FIFA, όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Η απόφαση που λαμβάνεται μετά την εξέταση μιας φάσης από το VAR ανακοινώνεται από τον διαιτητή στο γήπεδο μέσω μικροφώνου.

Αναμένεται να γίνουν, επίσης, κάποιες αλλαγές στο πρωτόκολλο του VAR, όπως επίσης και προσπάθειες για να μειωθεί το… χάσιμο χρόνου και οι καθυστερήσεις.

To Top