«Το ποδόσφαιρο χειροτερεύει, υπάρχουν παίκτες που μπορούν να αναλάβουν την ΕΠΟ»

Ο αμυντικός της ΑΕΛ, Βαγγέλης Μόρας, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την Εθνική Ομάδα και την πιθανότητα κάποια στιγμή να αναλάβουν την προεδρία της ΕΠΟ παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Βαγγέλη Μόρα

Για τις διαφορές στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια:

«Προς το χειρότερο έχει αλλάξει η κατάσταση. Ξεκίνησα από το μηδέν από ομάδες που δεν ήταν τόσο οργανωμένες. Πίστευα ότι τα έχω δει όλα, αλλά πάντα υπάρχει κάτι νέο».

Για το αν θα μπορούσε ένας ποδοσφαιριστής να αναλάβει πρόεδρος της ΕΠΟ:

«Ναι θεωρώ ότι υπάρχουν παίκτες. Θα πρέπει να δοθούν οι ευκαιρίες σε πολλά άτομα να στελεχώσουν μια ομάδα. Δεν βλέπω ότι καλυτερεύει το ελληνικό πρωτάθλημα. Αντίθετα ολοένα και χειροτερεύει. Άρα γιατί να μην μπορούν να βοηθήσουν άτομα που έχουν εμπειρίες από το εξωτερικό και να δώσουν κάτι διαφορετικό στο πρωτάθλημα. Εγώ επέστρεψα γιατί πίστευα ότι θα γίνει κάτι καλύτερο και ήθελα να βάλω ένα λιθαράκι για να γίνει καλύτερη η ΑΕΛ. Θα μπορούσα και τώρα να φύγω στο εξωτερικό και μάλιστα είχα πρόταση. Θέλω να μείνω όμως και να κάνω την προσπάθειά μου. Ας το δούμε εμείς λίγο πιο ρομαντικά και οι νέοι λίγο πιο επαγγελματικά».

Για την Εθνική και τον τρόπο που λειτούργησε και αν υπάρχει εξήγηση:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε και προέκυψε η κόντρα αυτή. Θεωρώ ότι ήταν λάθος του Σωκράτη που βγήκε και είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη. Όλοι μαζί χάνουν και όλοι μαζί κερδίζουν. Σαν οικογένεια θα έπρεπε να αναλάβουν την ευθύνη. Δεν μιλάμε για έναν σύλλογο, αλλά για την Εθνική που εκπροσωπεί όλη τη χώρα. Θα πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι για να λύσουν τα προβλήματά τους. Στο εξωτερικό με ευχαρίστησε το γεγονός ότι δεν έβγαινε τίποτα από τα αποδυτήρια σε αντίθεση με ότι γίνεται εδώ».

Για το μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο «Save Moras»:

«Στην Ιταλία συνεχίζεται και μου δίνει μεγάλη χαρά που οι άνθρωποι το στηρίζουν και το διαδίδουν με διάφορα τουρνουά. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από αυτό. Και στην Ελλάδα γίνεται αυτό. Είναι κάτι μικρό, όχι κάτι μεγάλο. Μπορούμε να το μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο. Είμαστε μια μικρή ομάδα που θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο. Χρειάζεται υπομονή και διάθεση κάτι το οποίο υπάρχει. Η Λάρισα πρέπει να δώσει έμφαση σε αυτό το κομμάτι. Θέλω στην πόλη του αδερφού μου να δώσουμε ένα μεγάλο event που θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια».

To Top