Το ΠΟΚ φτιάχτηκε για να υπάρχει κόντρα στον Άρη και… αναβιώνει και πάλι για τον Άρη!

Το φθινόπωρο του 1927 δημιουργείται στην Αθήνα το ΠΟΚ με προφανή στόχο να δυναμώσει ως αντίπαλο δέος απέναντι στον Άρη, που τότε κυριαρχούσε σε όλη την Ελλάδα. Το ΠΟΚ αναβιώνει σήμερα. Το αμφισβητεί κανείς μετά και τις χθεσινές δηλώσεις Αλαφούζου υπέρ της ΑΕΚ;

Στο wikipedia αναφέρεται για το ΠΟΚ: “Ήταν μια επίσημη σύμπραξη των τριών μεγάλων σήμερα ποδοσφαιρικών ομάδων της Αθήνας και του Πειραιά. Η ονομασία προήλθε από τα αρχικά τους: Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Κωνσταντινούπολη για την ΑΕΚ. Το ΠΟΚ ξεκίνησε το φθινόπωρο του 1927 ως ένα είδος αθλητικού τραστ, με σκοπό το αμοιβαίο όφελος από τη διοργάνωση αγώνων και τουρνουά και εξελίχθηκε σε μακροχρόνια συνεργασία των τριών ομάδων, ως τα μέσα της δεκαετίας του 1960-70”.

Απόσπασμα εφημερίδας εκείνης της εποχής, ανέφερε: «Προ μηνός ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η Ε. Κων/πόλεως κατόπιν συμφωνιών υπέγραψαν συμβόλαιον φιλίας και συνεργασίας δημιουργήσαντες ούτω το γνωστόν τραστ (Π.Ο.Κ.), του οποίου σκοπός θα ήτο η εξυπηρέτησις των συμφερόντων των Σωματείων τούτων θέσαντες συνάμα και ποινικήν ρήτραν 50.000 δρ. δια τον αθετούντα την υπόσχεσίν του Σύλλογον. Η Π.Ο.Κ. δεν περιωρίσθη εις το ζήτημα της συνεργασίας μόνον, αλλά έκρινε σκόπιμον να αποστείλη και τελεσίγραφον εις την Ομοσπονδίαν και να ζητή την εφαρμογήν των όρων της όσον το δυνατόν ταχύτερον».

Η σημερινή κατάσταση θυμίζει αρκετά συμπεριφορές του τότε… Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος θυμήθηκε χθες πως η ΑΕΚ είναι μια ομάδα “κατακρεουργημένη από την διαιτησία” και πως θα είναι θρίαμβος της “παράγκας” αν υποβιβαστεί… Ο Ολυμπιακός προς το παρόν δεν έχει πάρει θέση.

O Άρης ένας σύλλογος που έδωσε πραγματικές μάχες κατά του κατεστημένου, σε αντίθεση με… γιαλαντζί “μακεδονομάχους” θα κρατήσει για μια ακόμη φορά ψηλά την περηφάνια ενός λαού! Να είστε σίγουροι γι αυτό, παρά τα χτυπήματα που συνεχίζει να δέχεται.

To Top