ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Το προφίλ της Τουρκ Τέλεκομ

Η Τουρκ Τέλεκομ έρχεται στη Θεσσαλονίκη, με ρεκόρ μιας νίκης και μιας ήττας, μετά από δύο αγωνιστικές στο EuroCup. 

Η τουρκική ομάδα, που έχει προπονητή τον άλλοτε παίκτη του Μακεδονικού, Σέρβο, Νέναντ Τσάνακ νίκησε (79-77) εντός έδρας στην πρεμιέρα την Μπουντούτσνοστ και ηττήθηκε (80-71) την περασμένη βδομάδα, στη Ρουμανία από την Κλουζ. Στο τουρκικό πρωτάθλημα, έχει ρεκόρ 2-1, κερδίζοντας χθες εντός έδρας την Μπόντρουμσπορ με 73-60.

Οι Αμερικανοί Τάιρον Γουάλας (16 π. και 4 ασίστ μέσο όρο), Τζέιλεν Άνταμς (14 π. μέσο όρο) και Τζέιμς Πάλμερ (13,5 π. και 5 ριμπάουντ μέσο όρο) αποτελούν τη δύναμη κρούσης της μέχρι τώρα και τους πιο επικίνδυνους παίκτες της.

Η ομάδα με έδρα την Άγκυρα έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με την περυσινή σεζόν, αφού αποχώρησαν κομβικοί παίκτες, όπως ο Τζέριαν Γκραντ (τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός), ο Ταϊρίκ Τζόουνς (τον απέκτησε η Αναντολού Εφές), ο Νέιτ Σέστινα (μετακόμισε στη Φενερμπαχτσέ) και οι Τόνι Τέιλορ και Αξέλ Μπουτέιγ, που μετακινήθηκαν στην Μπαχτσεσεχίρ.

Επίσης, παρελθόν αποτέλεσε και ο προπονητής της Ερντέμ Τσαν, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Αναντολού Εφές, αντικαθιστώντας τον Εργκίν Αταμάν.

To Top