Το πρώτο πρόστιμο σε 16 χρόνια καριέρας!

Το βαρύ πρόστιμο που εισηγήθηκε ο Σάκης Τσιώλης στον… ίδιο και στους ποδοσφαιριστές του προκάλεσε αίσθηση, εντός κι εκτός Άρη. Ο  52χρονος  προπονητής προσπάθησε με αυτόν τον τρόπο να προκαλέσει ένα… ηλεκτροσόκ στην ομάδα, κάνοντας κάτι που δεν έχει ξανακάνει στα 16 χρόνια της προπονητικής του καριέρας!
 
Η εισήγηση του Τσιώλη ήταν σαφής: «30.000 ευρώ πρόστιμο σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, από τα οποία τα 10.000 ευρώ θα τα πληρώσει ο προπονητής». Δηλαδή ο… εαυτός του. Μια απόφαση που προκάλεσε την έκπληξη ακόμη και στους στενούς του συνεργάτες, οι οποίοι γνωρίζουν τη φιλοσοφία του, αλλά και το ότι τόσα χρόνια δεν έχει επιβάλλει ξανά πρόστιμο σε παίκτες σε όσες ομάδες κι αν έχει δουλέψει και δεν ήταν και λίγες!
 
Είναι λοιπόν, το πρώτο πρόστιμο που επέβαλλε ποτέ ο Τσιώλης κόντρα στη μέχρι τώρα λογική του. Όπως θα θυμούνται καλά οι φίλαθλοι του Άρη πέρσι όταν είχε την ευκαιρία να τιμωρήσει έναν ποδοσφαιριστή του, δεν το έκανε. Ήταν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Κλεάνθης Βικελίδης, όταν ο Ραούλ Μπομπαντίγια αντέδρασε κατά την αντικατάστασή του.
 
Τότε ο θεσσαλός τεχνικός κάλεσε σε μια συζήτηση τον Αργεντινό επιθετικό για να βρεθεί η λύση του προβλήματος δηλώνοντας μάλιστα ο ίδιος ότι: «Δεν έχω τιμωρήσει παίκτη στα 16 χρόνια που είμαι προπονητής. Όταν ένας παίκτης είναι 22-23 και έχει ένα καλό συμβόλαιο που με την κρίση το βλέπει ο κόσμος και τρελαίνεται και κάνει συνεχόμενα παραπτώματα, παίρνει τα πράγματά του και φεύγει». Αυτά τότε, αλλά σίγουρα άλλαξαν πολλά στην πορεία.
 
Η αλλαγή στάσης για πρώτη φορά στα 16 χρόνια της προπονητικής του καριέρα, δείχνει ξεκάθαρα ότι ο Σάκης Τσιώλης είναι πολύ προβληματισμένος – «σκασμένος», όπως χαρακτηρίζουν οι άνθρωποι που τον ξέρουν καλά- και προσπάθησε με αυτό τον τρόπο να προκαλέσει ένα γερό ταρακούνημα στην ομάδα, προκειμένου να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών.
 
Άλλωστε και ο ίδιος δήλωσε δημόσια την Κυριακή ότι: «θα μείνει να παλέψει σε έναν μεγάλο καράβι με μεγάλες φουρτούνες». Τώρα πλέον ανέλαβε με αυτόν τον τρόπο να πιάσει το τιμόνι στα χέρια του, ως «καλός καπετάνιος». Το αποτέλεσμα θα τον δικαιώσει ή όχι.

Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ με το πρόστιμο

To Top