ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Το ρίσκο Άρη και Μπούργος με το “στοίχημα” του Αρίας, μιας επένδυσης 16.000.000 ευρώ

Η περίπτωση του Σαντιάγο Αρίας που απασχολεί τον Άρη κρύβει ένα διπλό “στοίχημα”, το οποίο θέλουν να το κερδίσουν τόσο η μια πλευρά, αυτή του ποδοσφαιριστή, όσο και εκείνη του Άρη και του Χερμάν Μπούργος, εφόσον τελικά επιτευχθεί το deal.

O Κολομβιανός μπακ κουβαλάει βέβαια μια μεγάλη ιστορία, με αρκετές μεταπτώσεις, σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά και μιας επένδυσης που στοίχισε 16.000.000 ευρώ.

Μέχρι πριν από δύο χρόνια εξάλλου, το όνομα του Σαντιάγο Αρίας ήταν στης μεταγραφικές λίστες σπουδαίων ευρωπαϊκών ομάδων καθώς ήταν εκ των ηγετών της εθνικής ομάδας της χώρας του αλλά και παίκτης της χρονιάς στην Ολλανδία την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

Βέβαια, πριν από περίπου 20 μήνες, στις 9 Οκτωβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία άλλαξε η καριέρα του, σε αγώνα της Κολομβίας με τη Βενεζουέλα ήρθε ο σοβαρός τραυματισμός του στον αστράγαλο. Περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα, ο Κολομβιανός είχε υπογράψει στη Μπάγερ Λεβερκούζεν τον ετήσιο δανεισμό του, αλλά δεν πρόλαβε να παίξει περισσότερα από μόλις ένα παιχνίδι απέναντι στη Στουτγάρδη. Κι έτσι ο Αρίας έχασε ολόκληρη τη χρονιά (2020-21) καθώς επέστρεψε σε επίσημο παιχνίδι τον Σεπτέμβριο του 2021!

Στη Γρανάδα προσπάθησε να βρει τη χαμένη γη της επαγγελίας. Όμως τραυματίστηκε -σκληρό παιχνίδι της μοίρας- κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης πριν τα Χριστούγεννα, πάλι στον αστράγαλο και έμεινε άλλους τέσσερις μήνες εκτός! Έπαιξε 14 παιχνίδια φέτος, σε μια πολύ περίπλοκη χρονιά στην οποία ο στόχος της σωτηρίας δεν επιτεύχθηκε και στην οποία ο Άριας δεν μπόρεσε να διασκεδάσει ούτε λόγω των τραυματισμών που τον βαρύνουν τόσο πολύ στην καριέρα του.

Και εδώ “κολλάει” αυτό που αναφέραμε αρχικά: το διπλό “στοίχημα”: ο Αρίας θέλει να επιστρέψει δυναμικά παρών, ο Άρης να επωφεληθεί από την παρουσία ενός παίκτη που τέσσερα χρόνια πριν δεν θα μπορούσε να πλησιάσει.

Κι όπως αναφέρει η estadiodeportivo.com: “Ο Μπούργος, που τον είχε ήδη υπό τις διαταγές του μαζί με τον Σιμεόνε θέλει να τον έχει στην ομάδα του, γνωρίζοντας τις αρετές του, αλλά και τον κίνδυνο που συνεπάγεται, αφού η ποδοσφαιρική του καριέρα δεν είναι καθόλου εύκολη. Μένει να δούμε αν η Ατλέτικο Μαδρίτης ποντάρει σε παραχώρηση-πώληση του Άριας, αφού σε περίπτωση μη ανανέωσης, κάτι που είναι περισσότερο από πιθανό, θα αποδεσμευόταν την επόμενη χρονιά”.

Σύμφωνα μάλιστα με τους Ισπανούς, ίσως ο Μπούργος στην προκειμένη περίπτωση… βοηθήσει την Ατλέτικο, να απαλλαγεί από μια όχι ευχάριστη διαδικασία.

To Top