Το ρεκόρ του Τζορτζ Μπεστ έσπασε ο Γκαρνάτσο

Στην Αγγλία τέτοιους παίκτες τους ονομάζουν «Wonderkids», στα ελληνικά «Παιδιά-Θαύματα». Ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο πληροί όλες τις προδιαγραφές για να του αποδοθεί ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός, καθώς στα 18 του χρόνια κατάφερε ήδη να γράψει το όνομά του στη Χρυσή Βίβλο ενός από τους πιο ιστορικούς συλλόγους στον πλανήτη.

Με το γκολ που πέτυχε εναντίον της Σοσιεδάδ στις 3 Νοεμβρίου 2022 έγινε ο νεότερος ξένος (μη Άγγλος) σκόρερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ευρωπαϊκό αγώνα, ξεπερνώντας τον -κατά πολλούς κορυφαίο- θρύλο, Τζορτζ Μπεστ.

Συγκεκριμένα ο Βορειοϊρλανδός ήταν 18 ετών και 158 ημερών όταν πέτυχε το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ τον Οκτώβριο του 1964 εναντίον της Τζουργκάρντεν για το Κύπελλο Εκθέσεων, τον προπομπό του Europa League. Στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης σκόραρε ο Αργεντινός που είναι 18 ετών και 125 ημερών, καθώς γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 2004.

Όσον αφορά το νεότερο σκόρερ της Γιουνάιτεντ σε όλες τις διοργανώσεις, αυτός είναι ο Νόρμαν Γουάιτσαϊντ που σκόραρε μία εβδομάδα μετά τα 17α γενέθλιά του στο 2-0 επί της Στόουκ στις 15 Μαϊου 1982. Ειρήσθω εν παρόδω ο Γουάιτσαϊντ έγινε λίγες εβδομάδες μετά και ο νεότερος σκόρερ στην Ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε αγώνα της Βόρειας Ιρλανδίας εναντίον της Γιουγκοσλαβίας.

To Top