Το ρόστερ “ειδικών συνθηκών” έχει ίδια ή καλύτερη επίδοση σε σχέση με τα τρία προηγούμενα έτη

Ο Άρης έφτασε τις εννιά νίκες στο πρωτάθλημα σε 19 αγώνες με την επικράτησή του χθες επί του Απόλλωνα στο Παλέ. Είναι μια επίδοση εξαιρετική για μια ομάδα “ειδικών συνθηκών” όπως είναι το φετινό ρόστερ των κίτρινων, με έναν Αμερικανό και έναν κοινοτικό, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι τα περασμένα τρία χρόνια την ίδια χρονική στιγμή του πρωταθλήματος ήταν ίδια η εικόνα του κι ας υπήρχαν πολύ ποιοτικότερα ρόστερ.

Ο Άρης του Βαγγέλη Αγγέλου έχει γίνει μια ομάδα που – καταρχήν – δύσκολα χάνει. Ναι μεν δύσκολα κερδίζει, αλλά είναι πολύ σημαντικό ότι είναι ομάδα που και αρχή έχει και τέλος και προσανατολισμό μέσα στο παιχνίδι της. Με τον Αγγέλου στον πάγκο του ο Άρης έχει θετικό ρεκόρ (9-8) και είναι βασικός διεκδικητής της 6ης θέσης.

2011-12: Ρεκόρ 7-12

Την περσινή χρονιά (2011-12) ο Άρης του Βαγγέλη Αλεξανδρή με ξένους παίκτες (Τζέιμς ως τον Γενάρη, Ντέιβις, Μάλντροου, Κερούς, Κρούσιτς) και (ίσως) πιο ποιοτικούς Έλληνες (Τσαλδάρης, Ταπούτος, Βεργίνης, Τσαϊρέλης, Μπόγρης) την ίδια χρονική στιγμή, σε 19 αγώνες, είχε ρεκότ 7-12 και ήταν εκτός πλέι οφ. Τελείωσε την κανονική διάρκεια με ρεκόρ 11-13 (ήταν 24 οι αγωνιστικές λόγω του αποκλεισμού του Πανελληνίου).

2010-11: Ρεκόρ 10-9

Την περίοδο 2010-11, όταν και έφτασε ως τους αγώνες για την τρίτη θέση, είχε σε 19 αγώνες, ρεκόρ 10 νίκες και 9 ήττες και ήταν στην ίδια θέση! Το ρόστερ του ήταν από τα καλύτερα των τελευταίων 6-7 ετών, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Σαρόν Ντρούκερ αρχικά και ο Λευτέρης Σούμποτιτς στην συνέχεια είχαν τους Μπόμπι Μπράουν (εν δυνάμει MVP στη φετινή Ευρωλίγκα), Πι Τζέι Τάκερ (ως τα μέσα της χρονιάς, φέτος παίζει βασικός στους Σανς), Ταπούτο, Μπάβτσιτς, Σλούκα, Κινγκ (πρωταγωνιστεί στην Γερμανία), Χατζηβρέττα, Χαραλαμπίδη… Ο Άρης τελείωσε τότε με ρεκόρ 14-12.

2009-10: Ρεκόρ 9-10

Η ομάδα ξεκίνησε το πρωτάθλημα τον Κατσικάρη και εν συνεχεία ανέλαβε ο Ντέιβιντ Μπλατ. Ουδείς μπόρεσε να αλλάξει την πορεία της, παρότι στο ρόστερ υπήρχαν παίκτες όπως οι Χατζηβρέττας, Ντικούδης, Κακιούζης, Μπετς, Κλαρκ, Γουόλς, Ντίξον (στο πρώτο μισό), Πάουνιτς, Ρίτσαρντσον, Μπάρλος, Μάιλς… Εκείνος ο Άρης είχε ρεκόρ στο ίδιο σημείο, ίδιο με το φετινό, 9 νίκες και 10 ήττες και τελικά πήρε την 7η θέση στην κανονική διάρκεια.

To Top