“Το ρόστερ των 37, ο Τσιώλης, η διαιτησία και τα… φωτοβολταϊκά”

Μετά από περίπου δυο μηνών σιωπή, οι παράγοντες του Άρη που κατέβηκαν στις τελευταίες εκλογές με την παράταξη “Άρης-Ενότητα” εξέδωσαν μια μακροσκελή ανακοίνωση, αναφερόμενοι σε όλα τα τεκταινόμενα που αφορούν στην ποδοσφαιρική ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση:
“Μετά και την τελευταία μας παρέμβαση, στις 29 Αυγούστου 2011, αποφασίσαμε να μην ξανατοποθετηθούμε δημόσια, παρά το γεγονός ότι βλέπαμε πράγματα τα οποία μάς ενοχλούσαν, προκειμένου να αποφύγουμε τη δημιουργία αρνητικού κλίματος στην αγαπημένη μας ομάδα. Μετά και την ολοκλήρωση του πέμπτου επίσημου αγώνα που δώσαμε, νιώθουμε την ανάγκη να εκφραστούμε εκ νέου δημόσια σχετικά με τα όσα συμβαίνουν.

Ένα από τα στοιχεία που μας ωθεί στη σημερινή τοποθέτηση είναι η ύπαρξη 37 ποδοσφαιριστών στο ρόστερ τής ομάδας, γεγονός το οποίο από μόνο του δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία της και στην ύπαρξη ομοιογένειας σε αυτήν. Παράλληλα, η ύπαρξη ενός τόσο μεγάλου ρόστερ αποβαίνει εις βάρος των νεαρών παικτών που προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα και οι οποίοι στο μέλλον θα προσδώσουν (επιτέλους…) υπεραξία στον Σύλλογο. Η διοίκηση της ΠΑΕ δεσμεύτηκε προεκλογικά ότι θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά η δημιουργία ενός τόσο μεγάλου ρόστερ έρχεται σε αντίθεση με τις εξαγγελίες της και δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, τόσο στην αγωνιστική παρουσία της ομάδας όσο και στην αξιοποίηση των νεαρών και ταλαντούχων ποδοσφαιριστών της.

Θεωρούμε ότι η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ οφείλει σε συνεργασία με τον προπονητή να προχωρήσει σε εκκαθάριση του ρόστερ με οποιονδήποτε τρόπο, έτσι ώστε η ομάδα να λειτουργήσει σε καλύτερες βάσεις. Για την δε εκκαθάριση, γνώμονας θα πρέπει να είναι τόσο η αξία των ποδοσφαιριστών όσο και η διάθεσή τους να προσφέρουν στην ομάδα, και όχι το όνομά τους και το ύψος του συμβολαίου τους. Τα οικονομικά βάρη που είτε υπήρχαν από πριν είτε δημιουργήθηκαν στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού δεν πρέπει να αποτελέσουν και αγωνιστικά βάρη.

Σε ό,τι αφορά τον μεταγραφικό σχεδιασμό, είχαμε τοποθετηθεί στα τέλη Ιουλίου. Παρατηρήσαμε και επικροτήσαμε με δημόσια τοποθέτηση ότι η ομάδα επενδύει σε νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, αποφεύγοντας τα μεγάλα οικονομικά ανοίγματα, πλην μίας περίπτωσης. Ωστόσο, φτάσαμε σε σημείο να πραγματοποιηθούν 15 μεταγραφές, εκ των οποίων οι τέσσερις τον μήνα Οκτώβριο και με την πιθανολόγηση και αναμονή του υποβιβασμού ομάδας από τη Superleague. Αυτό από μόνο του καταδεικνύει ότι δεν υπήρξε σχεδιασμός – και μεγαλύτερη απόδειξη γι’ αυτό είναι η άμεση και συνεχής χρησιμοποίηση των τριών ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν τον Οκτώβριο.

Σε ό,τι αφορά το θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με τον προπονητή της ομάδας, συμφωνούμε με την απόφαση της διοίκησης να τον στηρίξει. Ο συγκεκριμένος προπονητής είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές και το γεγονός αυτό το είχαμε επισημάνει τόσο εμείς όσο και η νυν διοίκηση στη διάρκεια των εκλογών του Μαΐου. Η δε παρουσία του και η προσφορά του δεν μπορεί να κριθεί μετά από μόλις πέντε αγώνες, μεταξύ των οποίων υπήρχαν μεγάλα διαστήματα αποχής και παράλληλη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας.

Η στήριξή μας προς το πρόσωπό του δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και λάθη – λάθη που έγιναν και που συνεχίζουν να γίνονται. Ωστόσο, επειδή μάς ενδιαφέρει η επόμενη μέρα και όχι μόνο η κριτική, τον καλούμε, από τη στιγμή που έχει και τη στήριξη της διοίκησης, να πράξει αυτό που πιστεύει πως θα φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα για την ομάδα. Ήδη μετά από 5 αγωνιστικές έχει πλήρη εικόνα για το δυναμικό της ομάδας και καλείται πλέον να πάρει τις αποφάσεις του σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνίζεται η ομάδα και τα πρόσωπα που θα την απαρτίζουν.

Επίσης, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στις προεκλογικές εξαγγελίες της διοίκησης αναφορικά με το εμπορικό τμήμα της ομάδας. Βλέπουμε ότι η μπιραρία ακόμη «ανακαινίζεται», τα τουρνικέ δεν εμφανίστηκαν, τα φωτοβολταϊκά χάσανε το καλοκαίρι, η δε πολιτική στο θέμα των εισιτηρίων διαρκείας ήταν απογοητευτική, γεγονός που αποδεικνύεται τόσο από τον μικρό αριθμό τους όσο και από τις συνεχείς αναπροσαρμογές των τιμών των μεμονωμένων εισιτηρίων.

Σε ό,τι αφορά τον ΑΡΗΣ FM, το επίσημο ραδιόφωνο του ΑΡΗ, τις τελευταίες δύο μέρες ο σταθμός μεταδίδει μόνο μουσική και όχι ειδήσεις που αφορούν την ομάδα μας. Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, σίγουρα όμως μάς ανησυχεί και προκαλεί αλγεινή εντύπωση στον κόσμο του ΑΡΗ. Παράλληλα, αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εργαζόμενοι στον ΑΡΗΣ FM και στο σάιτ του, δημιούργησαν ανταγωνιστικό σάιτ, διά του οποίου ενημερώνουν τους φιλάθλους μας σχετικά με τα νέα της ομάδας. Δεν είμαστε ενάντιοι στη δημιουργία διαφόρων Μέσων ενημέρωσης που σαν κύριο θέμα έχουν τον ΑΡΗ, γιατί και με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται η δυναμική και το μέγεθος του Συλλόγου. Αυτό που συμβαίνει όμως με το συγκεκριμένο σάιτ είναι απαράδεκτο και οι φορείς της ομάδας πρέπει να το αντιμετωπίσουν ανάλογα. Δεν θα μας πείραζε αν οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι αρθρογραφούσαν και εξέφραζαν τη γνώμη τους σε οποιοδήποτε σάιτ. Εδώ όμως πρόκειται για μία επιχείρηση καθαρά ανταγωνιστική, που στέκεται απέναντι στο σάιτ τού ΑΡΗΣ FM: το θέμα που δημιουργείται είναι τόσο ηθικό όσο και οικονομικό.

Για το τέλος αφήσαμε το θέμα της διαιτησίας. Στο τελευταίο παιχνίδι ο ΑΡΗΣ έπεσε για άλλη μία φορά θύμα διαιτητικής σφαγής. Η διαιτησία αυτή είναι συνέχεια της διαιτησίας που τύχαμε στα Γιάννενα και της διαιτησίας στον αγώνα με την Ξάνθη. Ήδη σε πέντε αγώνες έχουμε φριχτά παράπονα για τους τρεις. Είναι προφανές ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σ’ αυτό τον τομέα, που δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα και στην ηρεμία της ομάδας. Έχουν χαθεί τουλάχιστον 4 βαθμοί από τη διαιτησία και η ομάδα έχει μείνει πίσω βαθμολογικά με το αντίκτυπο που βιώνουμε σήμερα. Ελπίζουμε ότι ο Πρόεδρος της ΠΑΕ, μέσω της θεσμικής ιδιότητας που του δόθηκε από τη Superleague, θα πράξει τα δέοντα και δε θα αντιμετωπίσουμε ξανά παρόμοιες διαιτησίες.

Κλείνοντας την παρούσα ανακοίνωση, θέλουμε εκ νέου να καλέσουμε τους φιλάθλους του ΑΡΗ να στηρίξουν την ομάδα και να σταθούν δίπλα της με ηρεμία και ψυχραιμία, ειδικά αυτή την περίοδο. Έχουμε περάσει και πιο δύσκολες καταστάσεις και είμαστε βέβαιοι ότι και τώρα θα ξεπεράσουμε την κρίση – αρκεί να είμαστε ενωμένοι”.

To Top