Το σήκωσε ο Γκουαρντιόλα, αναδείχθηκε κορυφαίος τεχνικός για το 2023

Τα ιστορικό τρεμπλ της Μάντσεστερ Σίτι τη σεζόν 2022/23 (Champions League, Premier League, FA Cup), χάρισε τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή για το 2023 στον «αρχιτέκτονα» των «πολιτών» Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος κυριάρχησε στα βραβεία FIFA The Best.

Ο Καταλανός τεχνικός, που επικράτησε των Σιμόνε Ιντσάγκι και Λουτσιάνο Σπαλέτι στην ψηφοφορία της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, αφιέρωσε αυτό το πολύ σπουδαίο ατομικό βραβείο στην ομάδα του και τους άμεσους συνεργάτες του στη Σίτι.

«Θέλω να μοιραστώ αυτό το βραβείο με τους ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Σίτι, με τον Φεράν Σοριάνο και με τον Τσίκι Μπεγκιριστάιν, που πίστεψαν σε μένα από την αρχή.

Εκ μέρους του προπονητικού επιτελείου μου αλλά και από μένα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες μου. Ήταν ευχαρίστηση να ζω μαζί τους τα τελευταία χρόνια…» τόνισε ο Γκουαρντιόλα.

Έξι παίκτες της Σίτι στην κορυφαία ενδεκάδα

Απόλυτη κυριαρχία της Μάντσεστερ Σίτι και στην κορυφαία ενδεκάδα των βραβείων FIFA The Best για το 2023 που είναι σε εξέλιξη σε μία λαμπερή τελετή στο Λονδίνο, καθώς μέτρησε όχι έναν και δύο, αλλά συνολικά 6 ποδοσφαιριστές της στην καλύτερη «μεικτή» ομάδα της χρονιάς που έφυγε.

Μαζί με τους 6 σταρ του Πεπ Γκουαρντιόλα (Στόουνς, Γουόκερ, Ντίας, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Χάαλαντ), ψηφίστηκαν ακόμα οι Κουρτουά, Μπέλινγχαμ, Μπαπέ, Μέσι και Βινίσιους.

Αναλυτικά οι επιλογές της FIFA για την κορυφαία ενδεκάδα του 2023:

-Τερματοφύλακας: Τιμπό Κουρτουά

-Αμυντικοί: Τζον Στόουνς, Κάιλ Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας

-Μέσοι: Μπερνάρντο Σίλβα, Τζουντ Μπέλιγχαμ, Κέβιν Ντε Μπρόινε

-Επιθετικοί: Έρλινγκ Χάλαντ, Κιλιάν Εμπαπέ, Λιονέλ Μέσι, Βινίσιους

To Top