Το σημαντικότερο ευρωπαϊκό μετάλλιο της καριέρας μου…

Στον απόηχο του θριάμβου του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης, ο Άρης Γρηγοριάδης μοιράζεται σκέψεις και συναισθήματα στο blog του στο PRESSARIS, μιλώντας για το τεράστιο μέγεθος της χθεσινής του επιτυχίας, την οποία όμως… δεν γιόρτασε καθόλου!

«Γεια σας από το Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας!

Θέλω πρώτα απ’ όλα να σας ευχαριστήσω όλους, για τα μηνύματα και για τις ευχές που μου στέλνετε. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε αθλητή να έχει την στήριξη και την αναγνώριση του κόσμου σε μια δύσκολη προσπάθεια που κάνει.

Για μένα, το χρυσό μετάλλιο που πήρα στα 100μ. ύπτιο είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα όσα είχα πάρει σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στο παρελθόν. Είναι η πιο μεγάλη μου επιτυχία στο θεσμό, για αρκετούς λόγους.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, αυτή η πρωτιά ήρθε μέσα από μια δυνατή κόντρα με τον φίλο μου, τον Γερμανό Χέλγκε Μόιβ, που με ώθησε να πετύχω μια από τις καλύτερες επιδόσεις μου. Κυρίως, όμως, η συγκεκριμένη νίκη είναι ξεχωριστή επειδή ήρθε μέσα από μια δύσκολη χρονιά, με προβλήματα και αναποδιές στην προετοιμασία. Γι’ αυτό, μέσα από αυτήν στέλνουμε και ένα μήνυμα.

Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, αλλά και ειδικότερα ο χώρος της κολύμβησης που είναι ο δικός μου μικρός κόσμος, περνά δύσκολες στιγμές. Ένιωσα μεγάλη συγκίνηση που μπόρεσα να κάνω κάτι, ώστε να δώσω χαμόγελο σ’ όλους τους ανθρώπους και να δείξω ότι η σκληρή προσπάθεια μπορεί να επιβραβεύεται, παρ’ όλες τις αντιξοότητες. Γι’ αυτό και αφιέρωσα το μετάλλιό μου σ’ όλους τους Έλληνες, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Μακάρι να αποδειχθεί, μάλιστα, το πρώτο από αρκετά ακόμη μετάλλια που θα κερδίσουμε στο Ντέμπρετσεν! Η Νέρι Νιαγκουάρα που αγωνίζεται απόψε στον τελικό των 100μ. ελεύθερο γυναικών, ο Παναγιώτης Σαμιλίδης που πέρασε με πανελλήνιο ρεκόρ στα ημιτελικά των 200μ. πρόσθιο ανδρών, αλλά και ο Δρυμωνάκος με τον Δημητριάδη που μπήκαν στα ημιτελικά των 200μ. πεταλούδα, μπορούν όλοι τους να φτάσουν ψηλά. Ελπίζουμε στο καλύτερο.

Σε ό,τι αφορά εμένα, η προσπάθεια συνεχίζεται στα 50μ. ύπτιο, όπου ήδη προκρίθηκα στα ημιτελικά και το απόγευμα θα κυνηγήσω την είσοδό μου στον αυριανό τελικό. Εφόσον το καταφέρω, μετά όλα θα είναι ανοιχτά. Το «πενηντάρι» είναι αγώνισμα της λεπτομέρειας, είναι ανεξέλεγκτο και πολλά μπορούν να συμβούν. Προς το παρόν έχω τον ημιτελικό, ας πάμε βήμα – βήμα.

Επειδή μάλιστα σήμερα το πρωί είχα τον προκριματικό των 50μ. ύπτιο, δεν μπόρεσα να γιορτάσω καθόλου το χρυσό μετάλλιο! Έπεσα για ύπνο πριν τις 23:00, χωρίς να κάνω τίποτε το ξεχωριστό. Έτσι γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ο αθλητής χαλαρώνει μόνο όταν τελειώσουν οι υποχρεώσεις του.

Από αύριο το βράδυ, που ελπίζω ότι θα ολοκληρωθεί με όμορφο τρόπο και η παρουσία μου στα 50μ. ύπτιο, θα μπορέσω να το γιορτάσω λιγάκι.

Την τελευταία μέρα της διοργάνωσης, πάντως, την Κυριακή, θα πέσω ξανά στην πισίνα, συμμετέχοντας στη μικτή ομαδική των ανδρών. Θα είναι σημαντικό να πάμε καλά και στην σκυταλοδρομία εκείνη, για να προκριθεί η ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με τη θετική ενέργεια και με τις ευχές σας, προσδοκούμε ότι θα πάνε όλα καλά! Σας ευχαριστώ πολύ για την συμπαράστασή σας».

To Top