Το σκάνδαλο με τον Ντουράντ που κόστισε εκατομμύρια στις στοιχηματικές εταιρείες

Ο Κέβιν Ντουράντ ήταν το φαβορί του τουρνουά 2Κ20, έχασε όμως στον πρώτο γύρο από τον Ντέρικ Τζόουνς Τζούνιορ με το ματς να μη μεταδίδεται ζωντανά και τις στοιχηματικές εταιρείες να εγκλωβίζονται σε μια άσχημη κατάσταση.

Mε τον κορονοϊό να καλπαζει στις ΗΠΑ και το ΝΒΑ να έχει βάλει λουκέτο μέχρι νεωτέρας, η εταιρεία που παράγει το πιο διάσημο μπασκετικό video game αποφάσισε να καλύψει λίγη από την ανάγκη των φίλων του μπάσκετ διοργανώνοντας ένα τουρνουά με 16 επαγγελματίες αθλητές. Ο Κέβιν Ντουράντ θεωρήθηκε το πρώτο φαβορί για να κερδίσει αυτό το τουρνουά του 2K20, ωστόσο αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τον Ντέρικ Τζόουνς Τζούνιορ των Μαϊάμι Χιτ με τον συγκεκριμένο αγώνα να οδηγεί σε μεγάλη ζημιά τις στοιχηματικές εταιρείες.

Βλέπετε, οι αποδόσεις είχαν βγει μέρες πριν από την αναμέτρηση, όμως ο αγώνας μεταδόθηκε σε μαγνητοσκόπηση. Με κάποιον τρόπο έγινε λοιπόν γνωστό ότι ο Ντουράντ ηττήθηκε, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να ποντάρει τα χρήματά του στον Ντέρικ Τζόουνς Τζούνιορ που ήταν το αουτσάιντερ. Οι στοιχηματικές εταιρείες παρατήρησαν ότι υπήρξε μεγάλη πίεση στην ήττα του KD και τότε κατάλαβαν τι είχε συμβεί.

Ο αγώνας δεν θα γινόταν τελικά σε ζωντανή σύνδεση και από τη στιγμή που μαθεύτηκε το αποτέλεσμά του, η ζημιά για τους bookmakers είχε γίνει και ήταν μάλιστα μεγάλη. Μένει να δούμε πως θα συνεχιστεί το τουρνουά, αν θα συνεχίσει να προσφέρεται για στοιχηματισμό και φυσικά αν οι αγώνες θα διεξάγονται πλέον κάτω από άκρα μυστικότητα καθώς είναι προφανές πως αυτό που έγινε με την αναμέτρηση Ντουράντ – Τζόουνς δημιούργησε τριγμούς κι αναταράξεις.

To Top