ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σκάουτινγκ για Βέλεθ έφερε και… Κουέστα! Οι σχέσεις των δύο Ισπανών (photos)

O Xoυλιάν Κουέστα θα υπογράψει Δευτέρα ή Τρίτη το νέο του συμβόλαιο με τον Άρη και έχει το δικό του ενδιαφέρον να θυμηθούμε πως ο Ισπανός κατέληξε στους “κιτρινόμαυρους”.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

To περασμένο καλοκαίρι ο Άρης αναζητούσε ποδοσφαιριστές για να επανδρώσει την άμυνά του και φυσικά τη θέση του τερματοφύλακα.

Το όνομα του Φραν Βέλεθ ήταν από πολύ νωρίς στην κορυφή της λίστας του Άρη για το κέντρο της άμυνας, καθώς ο Πάκο Ερέρα ήθελε διακαώς τον συμπατριώτη του στην ομάδα. Ήξερε τι παίκτης είναι και τον θεωρούσε ως τον πλέον ιδανικ΄ογια τον τρόπο παιχνιδιού που ήθελε να έχει η ομάδα του. Οι επαφές με τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό έφεραν παράλληλα στο προσκήνιο τον Χουλιάν Κουέστα, ο οποίος αγωνιζόταν στην ίδια ομάδα με την Βέλεθ, την Βίσλα Κρακοβίας.

Ο 28χρονος τερματοφύλακας, παρότι προέκυψε στην πορεία ήταν και αυτός που έκλεισε πρώτος στον Άρη, αντί του Βέλεθ που καθυστέρησε, καθώς είχε ένα δίλημμα στο μυαλό του. Ελλάδα ή επαναπατρισμό.

Μάλιστα, ο Ίβηρας γκολκίπερ ήταν και αυτός που ανέλαβε να κάμψει κάθε πιθανή αντίσταση του Φραν Βέλεθ στο να αποδεχθεί την πρόταση του Άρη και να μην επιστρέψει προς τον παρόν στην πατρίδα τους. Με καθημερινά τηλεφωνήματα προσπάθησε να τον πείσει και εν τέλει τα κατάφερε πως όλα στον Άρη λειτουργούν επαγγελματικά και πως οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες από την Βίσλα Κρακοβίας. Αλλωστε και για τους δύο, η εμπειρία του εξωτερικού και δη στην Πολωνία μόνο ευχαριστημένους δεν τους άφησε.

Εκτός της Βίσλας Κρακοβίας, Κουέστα και Βέλεθ είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν και στην Αλμερία, με τον Άρη να είναι η τρίτη ομάδα που συνυπάρχουν στην καριέρα τους.

Η παρακάτω φωτογραφία, όταν ανακοινώθηκαν από την Αλμερία…

Στιγμιότυπο από ματς της Βίσλα Κρακοβίας, με τον Κουέστα στο κέντρο του πλάνου και τον Βέλεθ δεξια…

 

To Top