Το σκάουτινγκ της Νίμπουρκ από τον Κωστόπουλο

Τον σημερινό (19.00) αγώνα με τη Νίμπουρκ στη Τσεχία ανέλυσε ο Θωμάς Κωστόπουλος, άμεσος συνεργάτης του Βαγγέλη Αλεξανδρή, με δηλώσεις που έκανε στον “ΑΡΗΣ FM”.

Ο Κωστόπουλος τόνισε αρχικά πως “η Νίμπουρκ είναι μια ομάδα που απέκλεισε τη Χίμκι από τα προκριματικά της Ευρωλίγκα, συμμετέχει στην VTB Λίγκα, που είναι μια πολύ σημαντική διοργάνωση. Διαθέτει ένα βαθύ ρόστερ. Στον πρώτο μας αγώνα στο Αλεξάνδρειο, ήμασταν ανέτοιμοι. Δεν είχαμε παίξει άσχημα, αλλά ήμασταν αρκετά άστοχοι. Είναι σημαντικό για εμάς να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα αλλά και τα ριμπάουντ. H αντιμετώπιση του πικ εν ρολ είναι σημαντική, γιατί το χρησιμοποιούν καi φυσικά να προσέξουμε το ένας εναντίον ενός, γιατί όταν δεν τους βγαίνει κάτι πάνε στην απομόνωση και είναι πολύ καλοί σε αυτό. Διαθέτει μεγάλο βάθος πάγκου. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ως ομάδα και σε αυτά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι”.

Η Νίμπουρκ πήρε πολλά επιθετικά ριμπάουντ στον πρώτο αγώνα και είχε πολλές περισσότερες κατοχές από τον Άρη. “Γενικά στα αμυντικά ριμπάουντ θέλουμε παραπάνω βελτίωση. Έχουν πολύ αθλητικά παιδιά. Θα χρειαστεί και οι πέντε παίκτες να κάνουν μπλοκ άουτ και να βγάλουν παραπάνω ενέργεια σε αυτό το κομμάτι, γιατί δεν θέλουμε να τους δώσουμε δεύτερες επιθέσεις”, είπε ο Κωστόπουλος προσθέτοντας πως “οι ψηλοί μας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Γενικά η ομάδα δεν έχει σχέση με το πρώτο ματς και γενικά στο κομμάτι αυτό έχουμε δυναμώσει πολύ. Και τα τρία πεντάρια μας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση”.

Για τις αδυναμίες της Νίμπουρκ είπε ότι “είναι πολύ καλή ομάδα. Δεν έχει μεγάλες αδυναμίες. Χρειάζεται να έχουμε υπομονή στην επίθεση. Έτσι την νίκησε και η Ρουντούπις στην έδρα της. Είχε υπομονή στην επίθεση, δεν βιαζόταν”.

Για τον τρόπο που θα παίξει ο Άρης σχολίασε πως “το παιχνίδι μας θα παραμείνει όπως ήταν μέχρι τώρα, με χαμηλό σκορ. Υπάρχει και μια κούραση από τα συνεχόμενα ταξίδια, οπότε δεν είναι τόσο εύκολο να τρέξουμε. Πόσο μάλλον με τη Νίμπουργκ εκτός έδρας, οπότε θα μείνουμε στο χαμηλό σκορ. Πλέον μπορούμε να λέμε ότι έχουμε και εμείς βάθος στον πάγκο. Υπάρχουν επιλογές, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή. Πρέπει να έχουμε υπομονή στην επίθεση, να βρίσκουμε την έξτρα πάσα και μετά τη διείσδυση τις πάσες στους πλάγιους παίκτες. Η Ρουντούπις που έβαλε 83 πόντους ήταν πολύ εύστοχη και εξαντλούσε τις επιθέσεις της”.

Για το επίπεδο του Γιούροκαπ τόνισε πως “είναι ενδιαφέρουσα διοργάνωση. Σίγουρα η Νίμπουργκ που βρίσκεται στον όμιλο μας. Η Χίμκι έχει δυνατό ρόστερ, η Βιλερμπάν είναι πολύ καλή. Τώρα βέβαια με την αποχώρηση των NBAers έχει μειωθεί η δυναμική της. Η Βαλένθια, η Κρκα και η Χάποελ, επίσης είναι καλές ομάδες με μεγάλα μπάτζετ. Θεωρώ πως θα είναι μεγάλη επιτυχία η πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Άρης αποτελεί το μεγαλύτερο όνομα στο Eurocup. Έτσι μας αντιμετωπίζουν οι αντίπαλοι μας. Μπήκαμε στη διοργάνωση με το χαμηλότερο μπάτζετ και σήμερα σκεφτόμαστε την πρόκριση στην πρώτη θέση του ομίλου. Στόχος μας είναι η πρόκριση. Από κει και πέρα βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, και πιστεύω πως θα βελτιωνόμαστε συνεχώς”.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!


To Top