ΑΠΟΨΕΙΣ

Το «στοίχημα» Τερζή, οι απαντήσεις Φέτφα-Ιντέγε και τα… αγάλματα της εξυγίανσης

Το να είσαι νταμπλούχος και να πανηγυρίζεις την τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία σου κόντρα στον Άρη μέσα στην Τούμπα, από μόνο του αποτελεί ένα αξιοπρόσεκτο γεγονός στην νέα τάξη πραγμάτων της ποδοσφαιρικά… εξυγιασμένης (εδώ γελάνε) ποδοσφαιρικής επικράτειας.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Ο Άρης κλώτσησε με μεγάλη ποδοσφαιρική αφέλεια την ευκαιρία να πάρει μια νέα νίκη σ’ ένα ντέρμπι και να καλύψει το χαμένο έδαφος των δυο πρώτων αγωνιστικών. Και έφυγε απογοητευμένος γιατί ενώ μπορούσε, δεν έφυγε με το “τρίποντο” από το γήπεδο.

Προφανώς σεβάστηκε περισσότερο από όσο έπρεπε τον αντίπαλο, σίγουρα δεν άντεξε και στα χτυπήματα κάτω από την (διαιτητική) ζώνη, μέσα σε ένα τοπίο ζούγκλας, όπως εξελίχθηκε η βραδιά της Κυριακής.

Η εισβολή των οπαδών μετά το γκολ του Ματίγια, οι κροτίδες και όσα τραγελαφικά έγιναν στις θέσεις των επισήμων, όπως κατήγγειλε ο Άρης, κατέγραψαν μια από τις πτυχές των όσων διαδραματίστηκαν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, με το pay per view να έχει απώλεια… όρασης σε αρκετές φάσεις, σε άλλες να… παραλείπει τα ριπλέι, τις γραμμές κοκ.

Μια σημαντική φυσικά πτυχή του αγώνα είναι ο τρόπος που διαχειρίστηκε το παιχνίδι ο διαιτητής από το Ωραιόκαστρο Δωδεκανήσου, Σιδηρόπουλος, ο οποίος άφησε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων από το 1′ και μάλιστα ατιμώρητο (π.χ. φάση με Κουέστα), αποβάλλοντας τον Σάσα δια ασήμαντον αφορμή και κρατώντας ζωντανό το παιχνίδι μέχρι να μπει το γκολ, όπως γινόταν παλιά στις αλάνες, στην λογική του “σφύριξα κι έληξες”.

Γράψαμε αλάνες και τι θυμηθήκαμε… Ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια εκείνων των ξένοιαστων χρόνων, που το λέγαν οι παππούδες μας “τα αγάλματα”. Σαν αυτά που παίζουν αρκετές ομάδες της φτωχής πλην τίμιας Superleague 1, σαν εκείνα που συνήθιζε να αντιμετωπίζει το new big think του ελληνικού ποδοσφαίρου, τα λεγόμενα κι “αγάλματα της εξυγίανσης”.

Η αλήθεια είναι ότι ο Άρης τους χάλασε την (δοκιμασμένη) συνταγή, παίζοντας για τον εαυτό του, την τιμή, το σήμα και την αξιοπρέπεια των χιλιάδων οπαδών του, οι οποίοι δεν τον άφησαν ούτε στα πέτρινα χρόνια μόνο του, καταπίνοντας αμέτρητα πικρά ποτήρια. Τους… ξεβόλεψε με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια σειρά αψυχολόγητων αντιδράσεων, δείγμα ότι τα έχουν… χαμένα. Όπως χάθηκε προφανώς το ριπλέι με τις κροτίδες ή η… γραμμή του οφσάιντ στην επαναστατικού τύπου κάλυψη του αγώνα.

Ο Άρης γυρίζει σελίδα, πικαρισμένος γιατί έχασε μια καλή ευκαιρία να πάρει μια νίκη ουσίας και ψυχολογίας κι ετοιμάζεται για τα επόμενα παιχνίδια αρχής γενομένης του ματς του Σαββάτου με την ΑΕΛ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Στην “επόμενη μέρα” του ντέρμπι έχει να αναγνώσει κάποια ιδιαίτερα χρήσιμα δεδομένα:

1. Το “στοίχημα” της επιλογής να κατεβάσει την ομάδα ο Απόστολος Τερζής στους αγώνες με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ αποδείχθηκε εύστοχο και κερδισμένο, βάσει αποτελέσματος και λειτουργίας όλου του ποδοσφαιρικού οργανισμού των κιτρινόμαυρων. Όλα δείχνουν ότι ο 48χρονος προπονητής θα συνεχίσει στον ρόλο του πρώτου προπονητή. Θα έχει μεγάλη αξία οποιαδήποτε τέτοια απόφαση, μόνο στην λογική ότι θα στηριχθεί και θα υποστηριχθεί. Θοδωρής Καρυπίδης και Άγγελος Χαριστέας πρέπει να κάνουν την επιλογή που θεωρούν καλύτερη για την ομάδα. Άσχετα με το ποια θα είναι η αντίδραση του κόσμου και αν θα κάνει γκελ ή όχι, κοιτώντας το συμφέρον της ομάδας και στηρίζοντας την όποια απόφασή τους. Είτε συνεχίσει ως “πρώτο βιολί” ο Τερζής (το πιθανότερο), είτε έρθει ξένος προπονητής.

2. Ο Ιντέγε άρχισε να “γράφει”, πέτυχε το δεύτερο του γκολ κι έρχονται σίγουρα κι άλλα… Ο πανηγυρισμός του στην Τούμπα (δείτε πώς αντιδρούν οι άλλοι παίκτες και ειδικά ο Ροζ που δείχνει το σήμα…) έγινε viral, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Και η ουσία για έναν επιθετικό είναι να γράφει το… κοντέρ! Μαζί με τον Γιάννη Φετφατζίδη, ο οποίος όχι άδικα είναι η “μεταγραφή του καλοκαιριού” σε όλην την κατηγορία, με βάση την αγωνιστική του παρουσία, δίνουν απαντήσεις στο χορτάρι, κλείνοντας τα “στόματα” πολλών προπονητών της… κερκίδας. Την ευκαιρία που τους έδωσε ο Άρης να κάνουν ένα restart στην καριέρα τους το εκμεταλλεύονται και οι δυο.

«Δεν υπάρχει υποκατάστατο της σκληρής δουλειάς. Μην τα παρατάς ποτέ, μη σταματάς να πιστεύεις, μη σταματάς να παλεύεις. Είμαι ένα παράδειγμα…», ανέφερε χθες ο Ιντέγε. Και τα είπε όλα.

ΥΓ1: Ο Άρης συνολικά θα πρέπει να κλείσει τ’ αυτιά στην λάσπη που πετάει στον ανεμιστήρα ο γνωστός μηχανισμός προπαγάνδας. Έχει να ασχοληθεί με σοβαρότερα θέματα, συνεχίζοντας την πορεία του προς την κορυφή.

ΥΓ2: Ο Δημήτρης Γουλιέλμος κατάφερε με χρήματα κι όχι εκθέσεις ιδεών να σβήσει τα ban, να αποκτήσει και πάλι προοπτική ο Αυτοκράτορας, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Ντου στα διαρκείας, γεμάτο Παλέ, ενότητα και κοινή επίθεση σε όλα τα επίπεδα, είναι στα στοιχεία μαζί με την δουλειά της ομάδας στο παρκέ, για να έρθουν καλύτερες μέρες.

To Top