ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Το “στοίχημα” του Ένινγκ στην πρώτη του προετοιμασία με τον Άρη!

Εδώ και πέντε μέρες ο Άρης προετοιμάζεται για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, έχοντας ήδη διανύσει τις τρεις πρώτες μέρες του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του.

Αποστολή στα 3-5 Πηγάδια: Νίκος Οικονόμου

Σε αυτές τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας, κεντρικό πρόσωπο είναι ο Μίχαελ Ένινγκ, καθώς είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα σε ότι αφορά τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, νέους και παλιούς. Κυρίως γιατί ο Γερμανός πραγματοποιεί την πρώτη του προετοιμασία με την ομάδα, καθώς είχε αναλάβει τον περασμένο Οκτώβριο και είναι αυτός που επωμίζεται το μεγαλύτερο “βάρος” στο να βάλει τις σωστές βάσεις για ένα σύνολο που θα διεκδικήσει τους στόχους του, τη νέα σεζόν.

Για τον ίδιο, σαφέστατα και είναι ένα “στοίχημα” το οποίο θέλει να κερδίσει. Ποντάρει πολλά στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και το δείχνει έμπρακτα με τον τρόπο που προπονεί την ομάδα. Απαιτεί συγκέντρωση, πειθαρχία και καθαρό μυαλό, ώστε μπορέσει η ομάδα να βρει την “χημεία” που απαιτείται αυτή την περίοδο.

Το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει ο ίδιος και οι συνεργάτες του, περιλαμβάνει ασκήσεις αποκλειστικά με μπάλα, ενώ για αρχή σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας, θέλει την εμπέδωση των… βασικών, από τους ποδοσφαιριστές. Σωστή κυκλοφορία της μπάλας, όχι πανικό σε συνθήκες πίεσης και φυσικά γρήγορο ποδόσφαιρο, χωρίς δεύτερες σκέψεις και ενδοιασμούς στις κινήσεις των παικτών. Απαραίτητο, φυσικά, να ακολουθούν κατά γράμμα της οδηγίες του.

Οπως, φροντίζει ο ίδιος να τονίζει συνεχώς κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, όταν βλέπει μία άσκηση να εκτελείται σωστά, πως… “αυτό είναι το σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο”.

Η ομοιογένεια της ομάδας είναι απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας για τον Γερμανό και αυτό θέλει μέσω των προπονήσεων να πετύχει. “Να μάθετε καλά τους συμπαίκτες σας, να συνεννοείστε με κλειστά μάτια”, ορισμένα από τα “θέλω”. Γι αυτό και υπάρχει μπόλικο passing game στο προπονητικό του πρόγραμμα μέχρι στιγμής. Στο κομμάτι της τακτικής, θα εμβαθύνει περισσότερο τις επόμενες μέρες…

 

 

To Top