Το σύστημα POLAR και η εφαρμογή του

Θέμα συζήτησης και προβληματισμού αποτελούν οι μυϊκοί τραυματισμοί των παικτών του Άρη και οι κράμπες, με αποκορύφωμα τον αγώνα της Κυριακής με τον Παναιτωλικό. Στη δίνη του κυκλώνα βρέθηκαν τα μέλη του προηγούμενου τεχνικού τιμ. Δημήτρης Μούτας και Σάκης Παντελίδης με δηλώσεις τους υποστήριξαν ότι η προετοιμασία του Άρη έγινε σωστά και άφησαν αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας του νυν τεχνικού τιμ.

Ο πρώην γυμναστής των κίτρινων (Παντελίδης) τόνισε μάλιστα ότι αξιοποιήθηκε το σύστημα POLAR το οποίο είχε προμηθευτεί το καλοκαίρι η ΠΑΕ (δεν το διαθέτουν όλες οι ποδοσφαιρικές ομάδες…), αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν χρησμιοποιήθηκε από τον νέο γυμναστή (Ραντάκοβιτς).

Κάνοντας μια μικρή “βόλτα” στο διαδίκτυο, δίνονται απαντήσεις για το τι είναι το σύστημα αυτό:

“Το ηλεκτρονικό σύστημα POLAR παρακολουθεί και καταγράφει κατά την διάρκεια της προπόνησης την προσπάθεια, την ταχύτητα, ακόμα και την αυτοσυγκέντρωση των προπονούμενων ποδοσφαιριστών και αποτελεί μια τράπεζα δεδομένων τα οποία σε συνδυασμό με τις ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις παρουσιάζουν σε καθημερνή βάση την πραγματική φυσική κατάσταση και την δυνατότητα κάθε ποδοσφαιριστή.

Το σύστημα υποδεικνύει στον προπονητή και στους γυμναστές τα σημεία που ο κάθε ποδοσφαιριστής χρειάζεται βελτίωση, ώστε αυτοί να επικεντρώσουν την προπονητική τους τακτική στα αδύνατα σημεία κάθε ποδοσφαιριστή.

Το ηλεκτρονικό σύστημα POLAR είναι ιδανικό για την εξέλιξη τόσο των νεαρών ποδοσφαιριστών αλλά και για την διαπίστωση της κατάστασης στην οποία βρίσκονται μεγαλύτερης ηλικίας ποδοσφαιριστές έτσι ώστε το ποδοσφαιρικό πρόγραμμα να προσαρμόζεται ανάλογα”.

To Top