Το «τέλος εποχής», οι ευθύνες και η νέα σκληρή πραγματικότητα για τον Άρη

Η ΠΑΕ Άρης έχει ήδη μπει σε νέα φάση. Η διοίκηση Πρωτοδικείου που ασκεί τα καθήκοντά της τις τελευταίες εβδομάδες, αποτελεί την νέα τάξη πραγμάτων σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη και συνάμα επικίνδυνη για τον σύλλογο. Ουσιαστικά πρόκειται για τέλος εποχής.

Η οκταετία 2004-2012 άφησε τα σημάδια της στον ποδοσφαιρικό Άρη. Με καλές αλλά και δύσκολες ημέρες, με διοικητικά πεπραγμένα που συζητήθηκαν και θα συζητηθούν.

Η ωμή πραγματικότητα λέει πως κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό του. Όσο κι αν το προσπαθήσει κάποιος, η ιστορία έχει καταγράψει έργα και ημέρες σε μια εποχή ευημερίας (τουλάχιστον έως το 2010).

Έχουμε επισημάνει επανειλημμένα τις ευθύνες που φέρουν οι διοικούντες σ’ αυτό το διάστημα. Φυσικά, το μερίδιο ευθύνης δεν είναι ίδιο για όλους. Το κριτήριο του κόσμου είναι αλάνθαστο. Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να διαχωριστεί στην συνείδηση του κόσμου η προσφορά του καθενός, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Η κρισιμότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει να επικεντρωθούμε υπερθεματίζοντας στο συγκεκριμένο θέμα. Ο έλεγχος που ζήτησε η ΚΜΑ βρίσκεται σε εξέλιξη, τα πάντα είναι θέμα χρόνου.

Το βασικότερο απ όλα είναι το μέλλον. Όταν μιλάμε για μέλλον εννοούμε το άμεσο, οι επόμενες εβδομάδες- μήνες. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει τεράστια αγωνία για το αγωνιστικό κομμάτι. Κανείς δεν θέλει να δει την ιστορία να επαναλαμβάνεται. Το αγωνιστικό μέρος δεν είναι ωστόσο ξεκομμένο από τα υπόλοιπα.

Η ευημερία απαιτεί οικονομική σταθερότητα. Αυτή την περίοδο ο Άρης δεν διαθέτει τίποτα που να δίνει αισιοδοξία και ελπίδα στον κόσμο του. Τα προβλήματα είναι «βουνό» και κάποιοι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να αγωνιστούν προκειμένου να τα ξεπεράσουν.

Αυτή η διοίκηση έχει να δώσει μια εξαιρετικά δύσκολη μάχη, αυτή του 99. Η στήριξή της είναι ένας μη διαπραγματεύσιμος παράγοντας. Προέχουν τα συμφέροντα του συλλόγου. Κάθε τι πέραν αυτής της φιλοσοφίας είναι για την ώρα άκαιρο, άτοπο και ανούσιο.

Καλό θα είναι λοιπόν να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης, απ όλους. Υπάρχουν θέματα και «γκρίζες ζώνες» που σηκώνουν μεγάλη συζήτηση. Υπάρχουν πρόσωπα που φέρεται να έχουν μεγαλύτερη ευθύνη απ’ όση τους αναλογεί. Υπάρχουν πρόσωπα που τους αναλογεί μεγαλύτερη απ’ όση νομίζουν ότι έχουν. Η ιστορία άλλωστε έγραψε και δεν αλλάζει.

 

To Top