ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Το τέλος του Εφιάλτη…

Πολλή κουβέντα άνοιξε, τελευταία, με αφορμή τις κλήσεις και τα… κοψίματα του Τάκη (του) Μπαλτάκου. Δεν αντέχω να μείνω μακριά απ’ τον πειρασμό να σχολιάσω 2-3 πράγματα, καθώς οι σκιές συνεχίζουν να κουμαντάρουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι ίδιες δίνουν έμπνευση για ευφάνταστους τίτλους, όπως στο παρόν άρθρο. Έχουν τραγουδηθεί σε πίστες σκυλάδικων και άξια παίρνουν την θέση που τους αναλογεί στο πλούσιο ρεπερτόριο της ελληνικής, ποδοσφαιρικής πίστας!

Οι ξανθές ανταύγειες

Καταρχάς, πού πας ρε Τάκη; Δεν μιλάμε για το καφενείο του μπαμπά σου, στους Αμπελόκηπους. Άντε εμείς, ως παιδιά λαϊκών συνοικιών που μας μεγάλωσαν τα μπακάλικα των γονιών μας, να έχουμε την τάση του να χρησιμοποιούμε υποκοριστικά. Εσύ; Θεσμικός παράγοντας και κομματικό υπερστέλεχος, διαχρονικό; Ας το προσπεράσουμε, καθώς θα κατηγορηθούμε για μεροληπτική και… ρατσιστική αντιμετώπιση. Τι αναφέρει για τον, πασίγνωστο (!!) για την υγιή δράση του, δικηγόρο η Wikipedia, λοιπόν;

Λαμπρή καριέρα, κυρίως σαν δεξί εξτρέμ, για να μιλήσουμε ποδοσφαιρικά! Στον ασβέστη, που έλεγε και ο Γιώτης και λίγο έξω από αυτόν, για την ακρίβεια. Θυμίζει έντονα τον Δαυίδ τον Μπέκαμ στα νιάτα του, τότε που ο Γιώτης πάλι τον αποκαλούσε “Άγγλο Τσιαντάκη”, καθώς έπαιζε παράλληλα με το αράουτ και έβγαζε σέντρες ακριβείας στην περιοχή! Αργότερα και αφού έγινε ρόμπα, ο φίλος ανακάλεσε και μάλιστα έβαψε το μαλλί με ξανθές ανταύγειες, δηλώνοντας φαν του διάσημου Άγγλου εξτρέμ.

Οι σκιές δεν αγαπάνε

Μην τα πολυλέμε, ευτυχώς καβαντζάρουμε οριακά τα πενήντα και δεν μπορεί να μας ρίξει εύκολα στάχτη στα μάτια κάποιος, καθώς μάθαμε να διαβάζουμε τα χοντρά, αλλά και τα ψιλά γράμματα. Έπρεπε να προστατευτούμε, να θωρακίσουμε και τον Άρη, να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Κάπως έτσι, δεν αφήνουμε να πέσουν κάτω άρθρα, όπως το πρόσφατο, της πορτοκαλί δεξαμενής προπαγάνδας, του αδερφού του προπονητή μπάσκετ.

Πανέξυπνος, κουτοπόνηρος για την ακρίβεια, επιχειρηματολογεί για την ανάγκη να γίνουν μελλοντικά play offs με… τέσσερις ομάδες! Αγαπάει, ως φαίνεται και δηλώνει, το σπορ, το άθλημα και έτσι πουλάει τον πρόλογο. Αγνοεί πως μάθαμε τα γράμματα μελετώντας την προπαγάνδα του μπαρμπα Μίμη, εδώ πάνω και ξέρουμε καλά πως οι σκιές δεν αγαπάνε. Όλως τυχαίως, ο παππούς απ’ την Καλαμάτα, ο αδερφός του προπονητή και ο Τάκης ο δικηγόρος υποστηρίζουν την ίδια ομάδα, με τα πράσινα. Απλά, ξαπλώνουν, φιλικά, το κεφάλι τους και σε ασπρόμαυρο μαξιλάρι, ενίοτε! Ο (διάσημος) νομικός, μάλιστα, εκπροσώπησε και την ομάδα που ο μπαμπάς του γιου διετέλεσε νομικός σύμβουλος της ομάδας του λιμανιού, στην ΟΥΕΦΑ, σε εκείνη την, αλήστου μνήμης, υπόθεση όπου ήταν οφθαλμοφανέστατο πως το αμαξάκι, το Σκόντα, έφταιγε και γι’ αυτό τιμωρήθηκε εξάλλου!

Το κακό σας όνειρο

Το ποδόσφαιρο, στην χώρα αυτή, δεν θα αλλάξει. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Ένας θα… Μπένετ κι άλλος θα βγαίνετ και την πόρτα θα ανοιγοκλείνουν οι σταθμάρχες και οι κλειδούχοι, οι Τάκηδες, που στο ενδιάμεσο μπορεί να στέλνουν κάνα SMS, να κάνουν κανένα θέλημα και να πουλάνε τρέλα με το πουλί τους (και όχι αυτό της επταετίας) πως θα γ@€#&ουν τον Άρη.

Θα σε ξεράσει η ιστορία Τάκη. Κι εσένα και τους… παπαΘόδωρες και όλο το κουτοπόνηρο συνάφι. Θα βρεθούν άλλοι να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο σας, αυτό είναι βέβαιο. Να καλούν ή όχι τον Άρη (και τον Βόλο βέβαια, αλλά ποιος ασχολείται ποδοσφαιρικά σοβαρά με τα πιόνια;) σε υπόθεση που αφορά γκρουπ ομάδων που αυτός συμμετέχει;

Τα μάθαμε τα γράμματα, από παλιά, με όλους σας. Η μόνη απάντηση είναι η ποδοσφαιρική υγεία που οφείλουμε να βγάζουμε, η δουλειά για βελτίωση και το γεμάτο, κιτρινόμαυρο γήπεδο. Αυτό που θα βλέπεις κι εσύ και κάθε άλλος Εφιάλτης του αθλήματος που αγαπάμε και θα αρρωσταίνεις. Θα είναι ο δικός σας εφιάλτης, θα είμαστε το κακό σας όνειρο! Κάποια στιγμή, για να χρησιμοποιηθεί και ένας τίτλος ενός βιβλίου που σίγουρα γνωρίζεις, θα έρθει το τέλος σας!

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023
“ο Χιούι”

Το τέλος του… εφιάλτη!

Εφιάλτης, στάση τελευταία! Ο Άρης λέει «αντίο» αύριο (19:00) στη χειρότερη χρονιά της ιστορίας του, υποδεχόμενος στο Κλεάνθης Βικελίδης τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι τίτλοι του τέλους της κανονικής διάρκειας της Σούπερ λίγκας θα πέσουν με τους κίτρινους να έχουν υποστεί τον τρίτο υποβιβασμό και με φόντο ένα τοπίο που θυμίζει την πλήρη διάλυση.

Ο Γιώργος Φοιρός που ανέλαβε να κοουτσάρει την ομάδα σε αυτά τα τελευταία «βήματα» του μαρτυρίου, δέχθηκε τα παράπονα των παικτών του, για όλα όσα βίωσαν από το ξεκίνημα της χρονιάς. «Κόουτς δεν αντέχουμε άλλο αυτή την κατάσταση, έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Κάποιοι από εμάς δεν έχουν χρήματα ούτε για τα βασικά, πόσο δε μάλλον για να ερχόμαστε σε προπονήσεις δίχως ουσιαστικό νόημα, αφού το πρωτάθλημα τελειώνει. Κάναμε υπομονή όλο αυτό το διάστημα, αλλά κι αυτή έχει τα όρια της» ήταν ορισμένες από τις χαρακτηριστικές τοποθετήσεις των παικτών του Άρη, όταν τέθηκε σε συζήτηση το θέμα της «επόμενης μέρας».

Ο αρχηγός του Άρη Κρίστι Βανγκέλι ξέσπασε πρόσφατα με δηλώσεις του. «Απαγορεύεται να γίνονται όλα αυτά που έγιναν φέτος σε μια μεγάλη ομάδα. Η κατάσταση στην οργάνωση είναι ότι χειρότερο έχω δει» είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει: «Πριν δέκα χρόνια και όταν ήταν υπό διάλυση δεν ήταν σε αυτή την κατάσταση. Δεν ρίχνω ευθύνη σε αυτή η την άλλη διοίκηση. Με τα χρόνια η ομάδα πέφτει προς τα κάτω. Αυτούς που ήταν πριν δεν τους ένοιαζε τι θα γίνει ο Άρης; Υπάρχουν άνθρωποι απλήρωτοι για δύο χρόνια και έρχονται και βοηθάνε την ομάδα επειδή ο Άρης είναι η ζωή τους”

Ένα από τα κυριότερα στοιχεία που δεν επέτρεψαν τους «κίτρινους» να μπορέσουν να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις την παραμονή στην κατηγορία, δεν ήταν άλλο από την εντός έδρας αδυναμία, αφού ο Άρης του πάλαι ποτέ απόρθητου «Κλεάνθης Βικελίδης» πέτυχε φέτος μόλις μία (!) νίκη, αυτήν απέναντι στον Πανιώνιο και συγκέντρωσε 10 βαθμούς.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ο Άρης φιλοξενεί σήμερα τον ΠΑΣ Γιάννινα, σ’ ένα  αδιάφορο και για τις δύο ομάδες παιχνίδι, από τη στιγμή που οι «κίτρινοι» έχουν υποβιβαστεί και μαθηματικά, ενώ από την άλλη, οι Ηπειρώτες έμειναν επίσης χωρίς ιδιαίτερους στόχους, αφού πέτυχαν τον πρωταρχικό που ήταν η παραμονή στην κατηγορία.

Η σημερινή αναμέτρηση, θ’ αποτελέσει τον πιο πικρό «αποχαιρετισμό» που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, σε μια χρονιά, που μπορεί να θεωρηθεί «μαύρη» από το ξεκίνημα, μέχρι και την ολοκλήρωσή της, καθώς η συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του Άρη, συμπίπτει με τον τραγικό υποβιβασμό.

Στην τελευταία αποστολή της χρονιάς για τους κίτρινους για την αναμέτρηση της 34ης αγωνιστικής με τον ΠΑΣ μετέχουν οι:

Διούδης, Γουναρίδης, Κύργιας, Γιαννίτσης, Καραγκούνης, Σουνάς, Τριανταφυλλάκος, Τάτος, Αγγελούδης, Γκόλιας, Μπακασέτας, Καμινιώτης, Νταμαρλής, Βανγκέλι, Μανιάς, Ψυχογιός, Βλάχος, Ηρακλής, Μπουγαΐδης και Καραγιάννης.

Ο  Γιάννης Πετράκης επέλεξε στην αποστολή του ΠΑΣ τους εξής δεκαεννέα ποδοσφαιριστές:

Βελλίδης, Σωτηρίου, Στρούνα, Τζημόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ,  Σκόνδρας, Αυγενικού, Τσουκαλάς, Λίλα, Χαρίσης, Βίλα, Γιάκος, Ιωάννου, Τσάβεζ, Κοροβέσης, Ίλιτς, Νίκος, Κρητικός.

Ο Απόστολος Αμπάρκιολης του Συνδέσμου διαιτητών Καβάλας θα σφυρίξει το παιχνίδι.

Πρώτος του βοηθός θα είναι ο Κουλά Χασάν από Ξάνθη και δεύτερος ο Χρήστος Μαγιάννης από την Άρτα. Τέταρτος ορίστηκε ο Τάσος Κάκος από Κέρκυρα και παρατηρητής ο Μανώλης Γιανναδάκης. 

To Top