Το “ταμείο” της νίκης – Τι “άρεσε” από τον Άρη και τι “φωνάζει” για άμεση βελτίωση

Το πρώτο στοίχημα για τον Άρη του Πάουλο Κάμπος κερδήθηκε χθες, με την επικράτηση επί του Άρη Ακροποτάμου στην Ελευθερούπολη.

Ο Βραζιλιάνος τεχνικός ξεκίνησε με το δεξί την θητεία του στον “κιτρινόμαυρο” πάγκο και παράλληλα παρουσίασε ένα Άρη… διαφορετικό από αυτόν που έχουμε συνηθίσει φέτος. Μπορεί η ομάδα να μην εντυπωσίασε με την απόδοση της, αλλά όταν χρειάστηκε έπεισε ότι ακόμα και σε μέτριες μέρες, όπως η χθεσινή, μπορεί να πετύχει το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από τη νίκη.

Όπως αναμενόταν παρέταξε τον Άρη σε σχηματισμό 4-4-2, σύστημα το οποίο δεν είναι άγνωστο για τους παίκτες του Άρη. Οι διαφοροποιήσεις όμως που υπήρξαν στο σύστημα και αποτελούν εικόνα της φιλοσοφίας του Βραζιλιάνου, ήταν αυτές που έκαναν την διαφορά στον επιθετικό τομέα.

Οι δύο ακραίοι, Σουνάς και Ατματσίδης είχαν σαφές οδηγίες από τον 57χρονο τεχνικό να μην κινούνται αποκλειστικά πάνω στην γραμμή, αλλά να συγκλίνουν προς την κορυφή της επίθεσης. Με αυτό τον τρόπο, υπήρχε πολυπληθής παρουσία παικτών στην αντίπαλη περιοχή.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που τουλάχιστον τέσσερις παίκτες του Άρη, πάτησαν περιοχή, αυξάνοντας τους κινδύνους και δυσκολεύοντας την αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων.Χαρακτηριστικό της πίεσης αυτής το τέρμα του Σουνά, που ενώ αγωνιζόταν στα αριστερά, πάτησε περιοχή και από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής άνοιξε το σκορ για τους “κίτρινους”.

Ιδιαίτερα θετική ήταν και η αντίδραση της ομάδας μετά την αυστηρή αποβολή του Φερνάντες κι ενώ απέμεναν 20 λεπτά καθαρού παιχνιδιού.Οι “κίτρινοι” έδειξαν το απαιτούμενο πάθος, για το οποίο έκανε όλη την εβδομάδα λόγο ο Βραζιλιάνος, διατήρησαν το υπέρ τους σκορ, ενώ έψαξαν -όπως και έγινε- το δεύτερο γκολ.

Αυτό που χρίζει βελτίωσης είναι σίγουρα η εικόνα της ομάδας μέχρι την αποβολή του Πορτογάλου αμυντικού. Χωρίς λόγο και αιτία οι “κίτρινοι” μπήκαν εξαιρετικά νωθροί στο δεύτερο μέρος και μάλιστα κόντεψαν να τον πληρώσουν.

Σίγουρα, η ομάδα χρειάζεται ακόμα πολύ δουλειά. Η πρώτη της εικόνα της ομάδας στην Κάμπος… εποχή ήταν θετική, αλλά με πολλά περιθώρια βελτίωσης.

To Top