Το “ταμείο” της νίκης-Τα δύο πρόσωπα, η αστοχία και η διατήρηση του νικηφόρου σερί

Το βασικό ζητούμενο που ήταν η νίκη επετεύχθη για τον Άρη στη χθεσινή αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Αρναίας. Μετά το πέρας και της 9ης αγωνιστικής οι “κίτρινοι” παραμένουν σε τροχιά οδηγού στο πρωτάθλημα, αν και χθες προβλημάτισαν με την εμφάνιση τους στο δεύτερο μέρος. 

Ο Πάουλο Κάμπος έδωσε την δική του εξήγηση για την εικόνα του δευτέρου μέρους, τονίζοντας ότι δεν ήθελε να ρισκάρει και φρόντισε να διαφυλάξει το υπέρ του σκορ και το αποτέλεσμα.

Ο Άρης έδειξε δύο πρόσωπα. Το καλό του στο πρώτο μέρος και το προβληματικό του στο δεύτερο.Τι μένει όμως από την πολύ καλή παρουσία στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης;

  1. Πραγματοποίησε εντυπωσιακό ξεκίνημα στην αναμέτρηση, εκμεταλλευόμενος πλήρως την ώθηση που του δίνει η έδρα του. Κατάφερε να σκοράρει μόλις στο 6ο λεπτό, ενώ φρόντισε να αποκτήσει σοβαρό προβάδισμα πριν την συμπλήρωση του μισαώρου.
  2. Δημιουργούσε συνεχείς κινδύνους μπροστά από την εστία των φιλοξενούμενων, κυρίως από τα πλάγια, με τους Γκίνο και Λιόλιο να έχουν στο πρώτο ημίχρονο τα ανεβάσματα που θέλει ο Κάμπος από τα μπακ του.
  3. Μετά από καιρό ο Άρης εμφάνισε την γνωστή πάθηση της… αστοχίας. Οι παίκτες του “σπατάλησαν” ουκ ολίγες ευκαιρίες σε μία περίοδο μάλιστα που έδειχναν πιο αποτελεσματικοί από ποτέ φέτος.
  4. Δεν άρεσε ο τρόπος που δέχθηκε την ισοφάριση. Με… φτηνό τρόπο, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, μέσα από την μικρή περιοχή σε μία ολιγωρία της άμυνας του Άρη οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν γκολ στη πρώτη τους ουσιαστική επίσκεψη στα καρέ του Καρατζιοβαλή.

Το… προβληματικό πρόσωπο εμφανίστηκε στο δεύτερο μέρος

  1. H ομάδα έχασε την φρεσκάδα της. Απείλησε ξανά με το… καλησπέρα, αλλά έκτοτε δεν κατάφερε να δημιουργήσει αξιόλογη ευκαιρία πέρα από αυτή του Πόι στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.
  2. Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια οι αλλαγές του Κάμπος δεν μπόρεσαν να δώσουν το κάτι παραπάνω στην οργάνωση του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα να παραμείνει αυτή η μέτρια εικόνα.
  3. Μετέδωσε από μόνη της η ομάδα το άγχος στο παιχνίδι της, καθώς δεν κυνήγησε το τρίτο γκολ που θα “σφράγιζε” και τυπικά το “τρίποντο”.Στα θετικά της το γεγονός ότι δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.
  4. Αμυντικά ήταν πολύ καλή, αντεπεξήλθε αποτελεσματικά στην αλλαγή συστήματος του Κάμπος από 4-4-2 σε 4-2-3-1 για την διαφύλαξη του υπέρ της 2-1.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι η ομάδα κατάφερε για δεύτερη αγωνιστική να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και να αυξήσει το νικηφόρο της σερί στους τέσσερις αγώνες, γεγονός που θα βοηθήσει πολύ στην ψυχολογική τόνωση ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

To Top