Το “ταμείο” της νίκης: Το άγχος, το μέτριο πρώτο ημίχρονο και το… ξέσπασμα!

Παρουσιάζοντας για ακόμα ένα παιχνίδι δύο πρόσωπα ο Άρης πέτυχε την 16η φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα και συνεχίζει το… κυνήγι του Πανσερραϊκού, που επτά στροφές πριν το τέλος εξακολουθεί να διατηρεί το +4.

Θα περίμενε κανείς ότι ο Άρης θα ξεκινούσε… φουριόζος τη χθεσινή αναμέτρηση, ψάχνοντας από νωρίς το πρώτο γκολ. Αντ΄αυτού ήταν αρκετά νωχελικός στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, ενώ τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο στη μεσαία και αμυντική του γραμμή. Εξήγηση ίσως υπάρχει και δεν μπορεί είναι άλλη πέρα από το άγχος που βαραίνει κάθε εβδομάδα τα πόδια των παικτών.

Οι “κίτρινοι” παίζουν εδώ και καιρό με την πλάτη στον τοίχο, έχοντας χθες ένα επιπρόσθετο μειονέκτημα, το οποίο απουσίαζε από τα προηγούμενα παιχνίδια. Γνώριζαν εξ΄αρχής το αποτέλεσμα της αναμέτρησης του Πανσερραϊκού, καθώς οι Σερραίοι αγωνίστηκαν την προηγούμενη μέρα.

Όπως γίνεται αντιληπτό άπαντες στον Άρη γνώριζαν ότι η νίκη είναι μονόδρομος πιο πολύ από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν, καθώς σε ενδεχόμενο στραβοπάτημα θα χρειαζόταν ένα θαύμα για να μπορέσει να ελπίζει στην άνοδο με την ψαλίδα από την κορυφή να ανοίγει επικίνδυνα.

Η μέτρια εικόνα του πρώτου μέρους παραχώρησε τη θέση της σε ένα… ξέσπασμα του ενός τετάρτου. Βοήθησε σε αυτό αρκετά το τέρμα του Πόι στο πρώτο ημίχρονο, με το οποίο έφυγε ένα μεγάλο βάρος από τις πλάτες των παικτών του Άρη.

Μέσα σε 15 σχεδόν λεπτά (49΄-65΄) οι κίτρινοι έστελναν στα δίχτυα την μπάλα κάθε φορά που σημάδευαν την εστία του Βυζαντίου για να πετύχουν την πιο ευρεία φετινή τους νίκη στο πρωτάθλημα.

To Top