Το «ταμείο» του 3-1: Κούραση, Ουντότζι, νίκη, αλλά και ενίσχυση

Ήταν το τέταρτο φιλικό του Άρη, το πρώτο επί ελληνικού εδάφους, κόντρα στον Εθνικό Γαζώρου. Οι κίτρινοι μπορεί να είχαν απέναντι τους μια ομάδα που βρίσκεται στο ξεκίνημα της προετοιμασίας της, αλλά μετρούν κάποια συγκεκριμένα πράγματα στο «ταμείο» τους μετά την νίκη με 3-1.

1. Το πρώτο φυσικά (ότι πιο δικαιολογημένο αυτήν την εποχή) έχει να κάνει με την κούραση από την επίπονη προετοιμασία. «Δεν είχαμε φρεσκάδα. Ξέραμε ότι η ομάδα θα ήταν κουρασμένη» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Χατζηνικολάου. Καλό είναι τώρα να βγει η κούραση και το γνωρίζουν όλοι καλύτερα από εμάς στην ομάδα.

2. Η 30λεπτη παρουσία του Ουντότζι εκφράστηκε με τρία γκολ. Είναι η εποχή που δεν χρειάζονται ούτε υπερβολές, ούτε κραυγαλέες διαπιστώσεις. Και μόνο, όμως, που ο Νιγηριανός μπήκε στο 59′ και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, στην πρώτη εμφάνιση με τους κίτρινους πέτυχε τρία γκολ, δείχνοντας ότι το «έχει», γεμίζει με αισιοδοξία. Αρκεί, όπως είπε κι ο ίδιος να συνεχίσει έτσι και στα επίσημα παιχνίδια.

3. Μετά από τέσσερα φιλικά –με όχι πάντως αυξημένης δυσκολίας αντιπάλους, πλην της Λίτεξ- ο Άρης μέτρησε τρίτη νίκη, έχει μια ισοπαλία και γενικά μετράει 10-1 γκολ. Επί της ουσίας; Απλά αυτοπεποίθηση και κουράγιο για την συνέχεια. Χρειάζονται αυτά, ειδικά σε μια νέα ομάδα που “γεννιέται” μέρα με τη μέρα.

4. Την ερχόμενη Παρασκευή ο Άρης έχει το πιο δύσκολο φιλικό τεστ μέχρι τώρα με τη Ρόμα. Όπως είπε και ο προπονητής των κίτρινων: «Ένα καλό τεστ για να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας από όλες τις απόψεις. Δεν με ενδιαφέρει το σκορ, αλλά η διάθεση που θα δείξουμε και το πόσο πειθαρχημένοι θα είμαστε». Ξεχάστε σε αυτό το ματς το σκορ. Αρκεί να βγάλει συμπεράσματα και να “ζυγίζει” ο Άρης πολλά με βάση τα παραπάνω δεδομένα.

5. Όσο για τη συνέχεια; Ο Άρης «φωνάζει» ότι θέλει ενίσχυση. Έγιναν κάποιες πολύτιμες κι ουσιαστικές ενέργειες ενίσχυσης, όμως, αυτή η ενίσχυση επιβάλλεται να συνεχιστεί. Σε συγκεκριμένες θέσεις (ακραίων αμυντικών, επιτελικού μέσου) το θέμα «φωνάζει», ότι χρειάζονται προσθήκες. Ο προπονητής μίλησε για 4-5 περιπτώσεις. Υπάρχει η δέσμευση της διοίκησης του Άρη ότι θα προχωρήσει. Πρέπει να το κάνει.

To Top