ΑΠΟΨΕΙΣ

Το “ταμείο” των τριών φιλικών και η μάχη με τον χρόνο για να είναι έτοιμος με την Γκόμελ

Ο Άρης έδωσε τρία φιλικά σε Αυστρία και Σλοβενία, μέσα στις δέκα μέρες που βρέθηκε στο Σοχάου, έκανε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, χωρίς πάντως, να έχει ολοκληρωμένο το ρόστερ του.

Οι κιτρινόμαυροι έπαιξαν στα ματς με Αμβούργο (ήττα 4-3), Γάνδη (νίκη 1-0), Άρη Λεμεσού (ήττα 1-0), με αρκετές απουσίες από τους παίκτες που θα στελεχώσουν το κύριο κορμό της ομάδας και αρκετά νέα παιδιά. Σίγουρα, ο Χερμάν Μπούργος θα ήθελε να έχει όσο το δυνατόν πιο πλήρες ρόστερ, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Ο Άρης σε αυτά τα τρία παιχνίδια είχε μερικά καλά διαστήματα, ο Μπούργος δοκίμασε τρεις σχηματισμούς (4-4-2, 3-5-2 και 4-2-3-1), έριξε στα βαθιά νερά τους “μικρούς”, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα δεν είναι σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας, δίνοντας τη μάχη με τον χρόνο για να είναι πανέτοιμη στα δυο κρίσιμα ματς με την Γκόμελ.

Στο “ταμείο” των φιλικών αυτών, ο προπονητής του Άρη μετράει τη μεγάλη διάθεση όλων για σκληρή δουλειά, είδε πράγματα που του άρεσαν κι άλλα που πρέπει να διορθώσει, αλλά γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, ότι για να ξεκινήσει καλά η σεζόν και να τραβήξει μακριά η βαλίτσα της Ευρώπης θα πρέπει μέσα μικρό χρόνο (μόλις δυο εβδομάδες) να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρός για να ξεπεράσει το εμπόδιο των Λευκορώσων.

Μια δύσκολη, αλλά επιβεβλημένη αποστολή, ούτως ώστε να ξεκινήσει η σεζόν με το “δεξί”. Βέβαια, έχει μπροστά του δυο δυνατά φιλικά με Ολυμπιακό και Ιωνικό, από αύριο στις προπονήσεις θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές (Νταμπό, Μαζικού, Οντουμπάγιο και Μπεναλουάν, Καμάτσο), ενώ και οι νέες αφίξεις (Γκρέι, Ντιόπ) θα έχουν περισσότερες μέρες μέρες προπονήσεων στα πόδια τους.

To Top