Το “τελευταίο αντίο” στον Στάθη Τσιτλακίδη με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα σήμερα στη Δράμα

Το τελευταίο «αντίο» στον 31χρονο Ευστάθιο Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου Phantom F-4 που συνετρίβη στην Ανδραβίδα, θα πουν σήμερα, Παρασκευή, οι συγγενείς του, οι φίλοι του αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα.

Η κηδεία του Ευστάθιου Τσιτλακίδη θα τελεστεί σήμερα στις 12:00, στο Νευροκόπι Δράμας, από όπου και κατάγεται ο 31χρονος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Στάθης ήταν μέλος του Α.Σ. Άρης, μέλος του Super3 Πάτρας και όποτε του το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις του παρακολουθούσε την αγαπημένη του ομάδα. Ο θεός του Πολέμου, όμως, τον συνόδευε σε καθεμία από τις χιλιάδες πτήσεις του.

Για τον άτυχο σμηναγό εξέδωσαν συλλυπητήριες ανακοινώσεις ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΑΣ Άρης, καθώς και οι οργανωμένοι σύνδεσμοι.

Το «παρών» θα δώσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Η οικογένεια του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom F-4 αποφάσισε σήμερα κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να μοιράσει μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα σε όσους έρθουν, για να αποχαιρετήσουν τον Ευστάθιο Τσιτλακίδη. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να δηλώσουν ότι ο Ευστάθιος δεν πρόλαβε να παντρευτεί την αγαπημένη του.

Όλο το χωριό στην κηδεία

Στο χωριό Γρανίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης. Στο ίδιο χωριό ανδρώθηκε μέσα του και μία τεράστια αγάπη για την πατρίδα, καθώς όπως δηλώνουν φίλοι και συγγενείς, το βλέμμα του ήταν πάντα στραμμένο στον ουρανό, καθώς πάντοτε θαύμαζε όλους όσοι μπορούσαν να πετάξουν με τα «φτερά» της Πολεμικής Αεροπορίας. Ήταν παιδικό του όνειρο να γίνει πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και να μπορεί να υπερασπίζεται την πατρίδα που τόσο αγαπούσε με το εθνόσημο στο στήθος.

Στην περιοχή γίνονται εργασίες, προκειμένου το χωριό να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τον δικό του ήρωα, ένα παιδί για το οποίο όλη η περιοχή ήταν περήφανο.

Τριήμερο πένθος στο Νευροκόπι

Στο ύστατο χαίρε στον ήρωα σμηναγό θα βρεθούν όλοι οι κάτοικοι του Νευροκοπίου Δράμας αλλά και του χωριού Γρανίτης που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης. Το όνειρό του όπως λένε φίλοι και γνωστοί ήταν να γίνει πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και να υπερασπίζεται με το εθνόσημο τη χώρα του.

Ο Δήμος Νευροκοπίου όπου θα γίνει η κηδεία του σμηναγού στις 12 το μεσημέρι στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, με έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1.Τριημερο Δημοτικό Πένθος .
2.Να παραβρεθεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί στην Κοινότητα του Γρανίτη στις 12 το μεσημέρι στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
3.Να κατατεθεί ένα στεφάνι από τον Δήμαρχο Νευροκοπίου και το Δημοτικό συμβούλιο ,ενώ στεφάνι θα καταθέσει και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γρανίτη.
4.Οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11 το πρωί αύριο Παρασκευή.
5. Να δοθεί το Επώνυμο του Σμηναγού είτε σε κεντρικό δρόμο της πόλης μας είτε σε μεγάλο Δημοτικό κτήριο.
6.Οι σημαίες στον Δήμο μας να κυματίζουν μεσίστιες .

Όσο αφορά την λειτουργία των σχολείων αρμόδιο να αποφανθεί είναι το Υπουργείο Παιδείας για το λόγο που ζητήθηκε να παραμείνουν κλειστά.

Βαθμός αντιπτέραρχου απονεμήθηκε στους πιλότους του μοιραίου Phantom F-4

Με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη, σήμερα, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, με πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, έπειτα από απόφαση του ΣΑΓΕ, απονεμήθηκε ο βαθμός του αντιπτέραρχου στον σμηναγό Τσιτλακίδη Ευστάθιο του Αναστασίου και τον υποσμηναγό Τουρούτσικα Μάριο – Μιχαήλ του Κωνσταντίνου.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, οι παρακάτω αξιωματικοί Ιπτάμενοι «απεβίωσαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο».

To Top