ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το τελευταίο “αντίο” στον σύνδεσμο Λίβερπουλ της Θεσσαλονίκης

Το LFC Supporters Club της Θεσσαλονίκης…ξεκλείδωσε για τελευταία φορά την πόρτα του στην Σταυρούπολη και αλλάζει πλέον τοποθεσία, ύστερα από 17 χρόνια αξέχαστων εμπειριών, στιγμών και βιωμάτων.

Η ανακοίνωση ήρθε στις 12 Μαΐου: “To Thessaloniki Branch μετακομίζει”. Βέροιας 4, στα Άνω Λαδάδικα, σημείο κεντρικό και πολυσύχναστο.
Η Ιστορία
 
   Όλα ξεκίνησαν το μακρινό (;) 1996, όταν μερικοί παθιασμένοι Reds στέγασαν την αγάπη τους για τη Liverpool στην οδό Λαγκαδά 8Α, στην περιοχή του Βαρδάρη. Η προσπάθεια τους έβρισκε ανταπόκριση, και τρία χρόνια αργότερα ανακάλυψαν τον χώρο που έμελλε να είναι για τα επόμενα 17 χρόνια το δεύτερο σπίτι τους. Καλαβρύτων 11, Σταυρούπολη. Δυσεύρετο σημείο. Ίσως, όμως, κι αυτό να είχε την ομορφιά του. Την πρώτη φορά που θα πήγαινες χρειαζόσουν χάρτη, αλλά οι εικόνες που θα αντίκριζες σε αποζημίωναν πλήρως…Ένα μικροσκοπικό Anfield, ένα μουσείο της ιστορίας της Liverpool. Ένα στολίδι.
   Το Δεκέμβριο του 2002 ήρθε το επιστέγασμα της επιτυχίας. Το Branch πήρε επίσημη αναγνώριση από την ομάδα. Ο κόσμος το αγκάλιασε και με σταθερά, σίγουρα βήματα, ο σύνδεσμος άρχισε να “μεγαλώνει”, αριθμητικά και ποιοτικά. Έγινε σημείο αναφοράς και δέχθηκε…επισκέψεις.
   Το 2007, τα μέλη του συνδέσμου καλωσόρισαν τους προπονητές των ακαδημιών της ομάδας και τον Phill Hammond, τον υπεύθυνο των οικογενειών του Hilsborough, που μάλιστα είχε χάσει το παιδί του στην τραγωδία του ’89.
Τρία χρόνια αργότερα, με αφορμή την έκθεση στο αθλητικό μουσείο, ο Alan Kennedy επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη και φυσικά πέρασε μια βόλτα από το Branch. Λίγους μήνες μετά οι πόρτες του συνδέσμου άνοιξαν για τον Josemi, που τότε αγωνιζόταν για τον Ηρακλή.
 Έπειτα, τον Ιανουάριο του 2011, τον σύνδεσμο γνώρισε από κοντά ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, γνωστός για την προτίμηση και τη συμπάθεια του για τη Liverpool. Στην Καλαβρύτων 11 βρέθηκε το επόμενο καλοκαίρι και Σωτήρης Κυργιάκος, ο πρώτος Έλληνας που φόρεσε την famous Red.
Κάθε πρόσωπο είχε να πει και κάτι διαφορετικό. Το ίδιο και η Karen Elizabeth Gill. Η εγγονή του σπουδαίου Bill Shankly, υπό την ιδιότητα της ως προέδρου της επιτροπής για το παγκόσμιο δίκτυο συνδέσμων της ομάδας, μίλησε στην ετήσια γενική συνέλευση του συνδέσμου το 2015 για το έργο και την προσπάθεια που ανέλαβε, και φυσικά για τις εμπειρίες της, τις θύμησες από τον παππού της, τον υπέρτατο άνθρωπο του ποδοσφαίρου. Τα μέλη του συνδέσμου της παραχώρησαν γεύμα, αφού πρώτα την ξενάγησαν στο σύνδεσμο.
Το LiverpoolFans.gr βρέθηκε στο Thessaloniki Branch την Τετάρτη του τελικού. Ο κόσμος συγκεντρώθηκε από νωρίς, τα πανό κρεμάστηκαν στο δρόμο, προετοιμάζοντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Το Δ.Σ. γνώριζε τι έπρεπε να κάνει. Οι προσδοκίες για “sold out” επαληθεύτηκαν, και η σκέψη να μαζευτούν οι καρέκλες και να παραμεριστούν τα τραπέζια ήταν καθοριστική. Μπύρα, χαμόγελα, όμορφα πρόσωπα, συζητήσεις με άγχος και προσμονή. Ο σύνδεσμος έτοιμος για την τελευταία του παράσταση.
To Top