ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Το who is who του Κωστένογλου

O Νίκος Κωστένογλου αναλαμβάνει το τιμόνι του Άρη με στόχο την άνοδο στη Σούπερ λίγκα.

Ο νέος προπονητής του Άρη γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1970 στην Καβάλα και ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην Ξάνθη και στην ΑΕΚ, ενώ έχει και μια συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδας.

Ως προπονητής ξεκίνησε το 2007 ως βοηθός στην ΑΕΚ του Λορένσο Σέρα Φερέρ, τον οποίον διαδέχθηκε το Φεβρουάριο του 2008. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η ομάδα είχε απολογισμό 8 νίκες και 2 ισοπαλίες, για να συγκεντρώσει δύο βαθμούς λιγότερους από τον πρωταθλητή τελικά Ολυμπιακό

Με την ολοκλήρωση των αγώνων για τα πλέι οφ αποχώρησε και το Νοέμβριο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Αστέρα Τρίπολης μέχρι τη λήξη της περιόδου, οδηγώντας τον στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Τον ερχόμενο σταθμό του αποτέλεσε στις αρχές Ιανουαρίου του 2011 η Λάρισα όπου αντικατέστησε το Νορβηγό Γιορν Άντερσεν και δεν πέτυχε την αποφυγή του υποβιβασμού στη Β΄ Εθνική.

Τον Οκτώβριο του 2011 συμφώνησε για δεύτερη φορά με την ΑΕΚ διαδεχόμενος τον Μανόλο Χιμένεθ, όμως στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς δεν ανανέωσαν τη συνεργασία τους.

Ακολούθησαν σύντομα διαστήματα στη Skoda Ξάνθη το 2012 (Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος) και την Ανόρθωση Αμμοχώστου της Κύπρου το 2014 (Φεβρουάριος-Μάιος), ενώ τον Ιούλιο του ίδιου έτους προσλήφθηκε στον Απόλλωνα Σμύρνης της ελληνικής Β΄ κατηγορίας, από τον οποίο αποχώρησε το Δεκέμβριο.

Στις 12 Φεβρουαρίου 2015 ανέλαβε καθήκοντα βοηθού του επίσης νεοπροσληφθέντα Σέρχιο Μαρκαριάν στην εθνική Ελλάδας.

 

To Top