Το Τοp -20 των εισιτηρίων στην Ευρώπη: Ντόρτμουντ και Μπάγερν στην κορυφή!

Δύο γερμανικές ομάδες, η Ντόρτμουντ και η Μπάγερν, ήταν πρώτες σε μέσο όρο προσέλευσης οπαδών στα εντός έδρας παιχνίδια τη σεζόν 2017-2018, αφήνοντας πίσω τους Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και τους αγγλικούς συλλόγους. Πρώτη σε απόλυτο αριθμό εισιτηρίων η Μ. Γιουάιτεντ. Δείτε τη λίστα με το top-20.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, το Westfalenstadion “γέμιζε” με μέσο όρο 79.496 οπαδούς σε κάθε παιχνίδι. Δεύτερη στη σχετική κατάταξη είναι μια ακόμη γερμανική ομάδα, η Μπάγερν Μονάχου, με 75.000 θεατές στην “Allianz Arena”.

Τρίτη είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 74.976, αλλά με τον μεγαλύτερο αριθμό εισιτηρίων συνολικά (1.424.544). Στο top-20 συναντάμε επτά αγγλικές ομάδες και μόλις δύο από την Ιταλία, την Ίντερ και τη Μίλαν. Σέλτικ και Ρέιντζερς καταλαμβάνουν την 9η και 19η θέση, αντίστοιχα, ενώ… ουραγός είναι η Παρί.

Άξιο αναφοράς είναι ότι τόσο η Μπαρτσελόνα όσο και η Ρεάλ Μαδρίτης, που διαθέτουν γήπεδα με μεγάλη χωρητικότητα, βρίσκονται στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα, καθώς το Καμπ Νόου και το Σαντιάγκο Μπερναμπέου δεν γέμιζαν στα περισσότερα παιχνίδια.

Από εκεί και πέρα, λογικό είναι κάποιες ομάδες, όπως η Λίβερπουλ για παράδειγμα, να βρίσκεται στην 14η θέση, αφού το Άνφιλντ χωράει 54.074 θέσεις, σε αντίθεση με άλλα γήπεδα που είναι πολύ μεγαλύτερα.

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ

To Top