Το τρίτο δεκάλεπτο χθες, το καλύτερο φετινό!

Το τρίτο δεκάλεπτο του Άρη στον χθεσινό αγώνα με τον Κολοσσό ήταν το καλύτερο δεκάλεπτό του σε όλο το φετινό πρωτάθλημα και αυτό δεν πιστοποιείται μόνο μέσα από την στατιστική, αλλά και από την εικόνα και απόδοση των κίτρινων στο παρκέ.

Μπορεί οι δύο ομάδες να συμβάδιζαν στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου όμως στο τρίτο δεκάλεπτο οι κίτρινοι έβαλαν τις βάσεις για να φτάσουν σε ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα. Στο τρίτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου έκαναν ότι ήθελαν μέσα στο παρκέ μετατρέποντας το 30-29 του ημιχρόνου σε 55-36 θέτοντας έτσι γερά θεμέλια για τη νίκη. Οι κίτρινοι σε αυτό το διάστημα δέχτηκαν μόλις επτά πόντους ισοφαρίζοντας έτσι την καλύτερη τους αμυντική επίδοση από το δεύτερο δεκάλεπτο του αγώνα με τον Ηλυσιακό στο Αλεξάνδρειο.

Στην επίθεση, επίσης, δεν τα πήγαν άσχημα, σκοράροντας 25 πόντους χάρις στην επιθετική πολυφωνία πίσω από την γραμμή των 6.75μ.. Τους 25 πόντους τους Άρη στο τρίτο δεκάλεπτο σημείωσαν οι Χαρίσης 4, Χαντ 3 (1), Πάσαλιτς 6 (2), Βεζένκοφ 3 (1), Βεργίνης 3 (1), Μούρτος 4 και Πελεκάνος 2.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συντελεστής ανάμεσα σε επίθεση και άμυνα για το τρίτο δεκάλεπτο ήταν +18 (25-7) αριθμός ο οποίος αποτελεί την καλύτερη επίδοση του Άρη σε ένα δεκάλεπτο από την αρχή της χρονιάς. Ο δεύτερος καλύτερος συντελεστής του Άρη ήταν το +13 (21-8) πάλι στο τρίτο δεκάλεπτο κόντρα στο Περιστέρι.

To Top