ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Το τρίτο σύστημα που μπήκε στην εξίσωση του Πάκο Ερέρα…

Ο Πάκο Ερέρα δοκίμασε ένα άλλο σύστημα στη Νέα Σμύρνη, στο δεύτερο ημίχρονο και παρότι η ομάδα δεν σκόραρε, πίεσε ασφυκτικά τον αντίπαλο και δημιούργησε σημαντικές προϋποθέσεις για το γκολ.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Η είσοδος του Ούγκο Σόουζα στο δεύτερο ημίχρονο, έγινε γιατί ο Πάκο Ερέρα αποφάσισε να αγωνιστεί με τρία στόπερ. Όχι για να αμυνθεί, αλλά για να επιτεθεί, καθώς βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο. Γύρισε το 4-3-3 του πρώτου ημιχρόνου, σε 3-4-3 με τα μπακ του μετά τη μεσαία γραμμή, για να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τις γραμμές και να κλείσει τον αντίπαλο στα καρέ του.

Ήταν ο τρίτος σχηματισμός του Ισπανού, μετά το 4-2-3-1 με το οποίο ξεκίνησε και το πρωτάθλημα και το 4-3-3 το οποίο εφάρμοσε για πρώτη φορά στην Τούμπα, στο Κύπελλο.

Το ζητούμενο είναι αν ο Ισπανός, ακόμα το… ψάχνει, αναφορικά με το σύστημα. Ξέρει πως έχει ποιοτικούς παίκτες, που μπορούν να κάνουν διάφορα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, απλά αναζητά ακόμα τα “καλούπια” τους για να ευνοηθεί η ίδια η ομάδα.

Μία ακόμα σκέψη στην τακτική εξίσωση του φετινού Άρη, που μένει να αποδειχθεί αν θα χρησιμοποιηθεί ξανά από τον Ισπανό σε άλλο ματς ή ήταν σκέψη ειδικών συνθηκών.

Στο ματς με τον ΠΑΟΚ, που είναι και το επόμενο που ακολουθεί η λογική λέει, πως θα εμπιστευτεί δύο από τα πρώτα, καθώς σε αυτά έχει δουλέψει πολύ περισσότερο η ομάδα, μέχρι στιγμής.

To Top