ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το… τρελό καλοκαίρι του Γιώργου Βαλεριάνου

Tο… τρελό καλοκαίρι του Γιώργου Βαλεριάνου, που άφησε τον Άρη και έφτασε να παίζει στην Ευρώπη εξασφαλίζοντας χρήματα και εμπειρία μέσω του Ρώσου ιδιοκτήτη της Πάφου και της Ρίγα συνεχίζεται όσο προχωράει η ομάδα της Λετονίας ευρωπαϊκά…

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Το καλοκαίρι οι άνθρωποι του Άρη πήραν την απόφαση να χωρίσουν τους δρόμους τους με τον Γιώργο Βαλεριάνο. Ο 27χρονος αριστερός μπακ, ο οποίος τον περασμένο Μάιο χρίστηκε διεθνής με την Εθνική Ελλάδας, ανακοινώθηκε την 1η Ιουλίου από την Πάφο. Και μπορεί το όνομα της κυπριακής ομάδας να μην συγκαταλέγεται στα πρωτοκλασάτα της χώρας, ο πήχης όμως έχει ανέβει. Ο Ρώσος ιδιοκτήτης έχει βάλει το χέρι στην τσέπη με στόχο την τετράδα.

Μερικές μέρες μετά την ανακοίνωση της απόκτησής του από την Πάφο, ο Βαλεριάνος έφυγε με προορισμό τη Λετονία! Ο ιδιοκτήτης του κυπριακού συλλόγου πρότεινε στον Έλληνα ακραίο αμυντικό να υπογράψει για ένα μήνα ως δανεικός στη Ρίγα, την έτερη ομάδα του, με σκοπό να τη βοηθήσει να μπει στους ομίλους του Europa League, και ακολούθως να γυρίσει στην Πάφο. Ο Βαλεριάνος αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση, επιλογή που αποδείχθηκε επιτυχημένη.

Αποτελώντας την… αδυναμία του Sergey Lomakin, ο 27χρονος ήταν καθοριστικός στα τέσσερα παιχνίδια με Piast Gliwice και Ελσίνκι και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρόκριση της Ρίγα στα playoffs του Europa. Με την παρουσία του βοήθησε τους Λετονούς να αποκλείσουν Πολωνούς και Φινλανδούς, έχοντας κάνει ντεμπούτο στα ευρωπαϊκά κύπελλα! Κι αυτό μέσω του δανεισμού ενός μήνα, για τον οποίο πληρώθηκε εξτρά από τον ιδιοκτήτη της Πάφου και της Ρίγα…

Αντίπαλος τώρα η Κοπεγχάγη. Μόνο που στον αυριανό (20.45) αγώνα στη Δανία ο Βαλεριάνος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, έχοντας αντικρίσει τρεις κίτρινες κάρτες. Σε περίπτωση που η ομάδα της Λετονίας πάρει θετικό αποτέλεσμα στην Κοπεγχάγη και η ρεβάνς είναι ανοιχτή, ο Έλληνας μπακ θα μείνει για να παίξει.

Διαφορετικά, ο δανεισμός θα διακοπεί και θα γυρίσει στην Πάφο, ολοκληρώνοντας έτσι ένα… τρελό καλοκαίρι για τον ίδιο, στο οποίο έπαιξε για πρώτη φορά σε διεθνή διοργάνωση, στο οποίο φόρεσε τη φανέλα δύο ομάδων, έχοντας αποκτήσει εμπειρία και χρήματα!

Όσοι δεν το γνωρίζουν, για το τριετές συμβόλαιο στην Πάφο ο “Βάλε” θα λάβει περισσότερα από 500.000 ευρώ, ενώ δεν υπολογίζονται τα χρήματα από την παρουσία του στη Ρίγα.

Στην περίπτωση, δε, που η ομάδα της Λετονίας κάνει την έκπληξη και μπει στους ομίλους, έχοντας βάλει στα ταμεία της περισσότερα από 4 εκατ. ευρώ, θα λάβει και πριμ.

Ο Βαλεριάνος θα έχει βάλει το λιθαράκι του για την ιστορική στιγμή, αφού το νεοσύστατο κλαμπ (2014) δεν έχει ξαναμπεί σε ομίλους Europa (και φυσικά Champions League).

Πηγή: sport24.gr

To Top