ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Το… τρικ με τον Εντιαγέ και το τρίτο “χαφ” που λειτούργησε στα πλάνα του Μάντζιου

Μια νίκη “γεννάει” πολλές αναγνώσεις, ειδικά όταν πρόκειται για την επικράτηση του Άρη στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η είσοδος του Εντιαγέ αντί του Μπερτόγλιο στο 46′ του αγώνα Άρης – Παναθηναϊκός, λειτούργησε αποτελεσματικά. Ήταν μια κίνηση που προφανώς την είχε μελετήσει ο Άκης Μάντζιος καθώς γνώριζε πολύ καλά ότι ο ποδοσφαιριστής του, διαθέτει την ικανότητα να καλύψει επιπλέον της μίας θέσης στον χώρο του κέντρου.

Ο Σενεγαλέζος κλήθηκε να περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή του Μπερτόγλιο και να αγωνιστεί σε ένα πιο σύνθετο ρόλο απ΄ αυτόν που τον είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα και τα πήγε περίφημα.

Το είπαμε από την πρώτη στιγμή. Ήταν ένα… τρικ που λειτούργησε αποτελεσματικά. Ο Εντιαγέ βοήθησε σημαντικά τον Καμαρά στο μαρκάρισμα των αμυντικών του Παναθηναϊκού, με συνέπεια να τους αναγκάζουν σε εύκολα λάθη, ενώ όλος ο Άρης ανέβασε ταχύτητα.

Το γεγονός ότι ο Άρης σε εκείνη τη χρονική στιγμή δεν πέτυχε δεύτερο γκολ, είναι θέμα συγκυρίας, αλλά αυτό πια έχει περάσει στην ιστορία.

Κρίνοντας λοιπόν εκ του αποτελέσματος, το σημαντικό για τον Άκη Μάντζιο είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ακόμη μέσο μπροστά από το δίδυμο των Σάσα- Τζέγκο που βρίσκονται με… κλειστά μάτια στο γήπεδο και μεταξύ τους έχουν ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό κώδικα επικοινωνίας. Επί της ουσίας μια κίνηση με τρίτο χαφ.

Μια κίνηση που υπάρχει στο μυαλό του Έλληνα τεχνικού. Απομένει να δούμε αν μετά τα αποτελέσματα αυτής της κίνησης, θα κινηθεί ανάλογα και στον αγώνα της Δευτέρας – στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής – εκεί όπου ο Άρης αγωνίζεται σε μια δύσκολη έδρα, κόντρα στον Ατρόμητο.

To Top