Το Τσάμπιονς Λιγκ θα γίνει… Ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα!

Οι 20 κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης δραστηριοποιούνται έντονα για τη σύσταση μιας νέας ευρωπαϊκής σούπερ Λίγκας η οποία θα αντικαταστήσει το Τσάμπιονς Λιγκ σε πέντε χρόνια ως την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γαλατάσαραϊ.

Κάνε την εγγραφή σου στη Novibet με 100% Bonus

Ο Ουνάλ Αϊσάλ, ένας από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες της Τουρκίας, ανέλαβε την προεδρία της «τσιμ μπομ» πριν από δύο χρόνια και «έριξε τη βόμβα», μιλώντας σε διάσκεψη στο Λονδίνο.

Τα λόγια του επαληθεύτηκαν από τον πρόεδρο της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι που επιβεβαίωσε πως σε «ακαδημαϊκό επίπεδο» έχει ήδη ξεκινήσει η κουβέντα για το μέλλον των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Ωστόσο ο Ανιέλι ήταν πιο συγκρατημένος στις δηλώσεις του, υποστηρίζοντας πως η τωρινή μορφή του Τσάμπιονς Λιγκ χρειάζεται επανεξέταση και το Γιουρόπα Λιγκ πλήρες «λίφτινγκ».

Ο Αϊσάλ από την πλευρά του ήταν πιο ξεκάθαρος: «Οι αλλαγές φέρνουν νέα ενέργεια και συνέργεια στο σύστημα. Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε μια στασιμότητα και δεν προχωράει ούτε βελτιώνεται. Μια νέα λίγκα θα ανοίξει ένα καινούργιο κεφάλαιο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οι 15-20 μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης συμφωνούν μαζί μου. Υπάρχουν 1-2 εξαιρέσεις για τοπικούς λόγους, πολιτικούς λόγους και τους κατανοώ αλλά για το καλό του ποδοσφαίρου, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την πρόταση μας. Αυτή την στιγμή μοιάζει με ένα όνειρο, ένα όραμα, αλλά είμαι σίγουρος πως αργά ή γρήγορα, το πολύ σε πέντε χρόνια, θα είναι πραγματικότητα».

Ο Τούρκος παράγοντας πρόσθεσε πως η νέα ευρωπαϊκή Λίγκα είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου και πως χρειάζεται να συσταθεί το συντομότερο δυνατόν. «Το ποδόσφαιρο είναι μια τεράστια βιομηχανία που μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Μια ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα θα προσελκύσει πολλούς οπαδούς και θα δώσει νέα ορμή στο ποδόσφαιρο.

Θα αποτελείται από 20 μεγάλους συλλόγους, και 3 με 5 θα αλλάζουν κάθε χρόνο. Μπορεί να φτιαχτεί με ένα τρόπο χρήσιμο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και να φέρει νέους ορίζοντες στο άθλημα. Τον έλεγχο της θα έχει είτε η UEFA είτε οι σύλλογοι, καλύτερα οι σύλλογοι. Οι ομάδες θα πρέπει να πιάνουν συγκεκριμένα στάνταρ, όπως το financial fair play. Θα είναι καλό για όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες να συμμετέχουν σε αυτή την λίγκα».

Ο Αϊσάλ είπε πως εφαλτήριο για την σύσταση της νέας λίγκας θα είναι οι 20 μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης να τα σπάσουν με την UEFA.

O Aνιέλι δήλωσε από την πλευρά του: «Εάν κάποια ομάδα βγει εκτός συστήματος, τότε πιθανότατα η καλύτερη διοργάνωση θα είναι μια κλειστή διοργάνωση με τις 20 καλύτερες ομάδες της ηπείρου. Μπορεί να γίνει απόσχιση αλλά θα έχουν τα κότσια 20 σύλλογοι να στείλουν γράμμα στην UEFA και να διοργανώσουν μια δική τους λίγκα σε μια νύχτα;

Το Champions League αντικατέστησε το 1992 το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης και είναι βάσει οικονομικών μεγεθών, η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση στον πλανήτη.

Αυτή την στιγμή οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, έχουν μέσω της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων (ECA), ένα μνημόνιο συνεργασίας με την UEFA ως το 2018. Εκπρόσωπος της ECA δήλωσε πως τα 214 ομάδες-μέλη της ομοσπονδίας δεν έχουν συζητήσει τα όσα αποκάλυψε ο Αϊσάλ περί μιας νέας λίγκας.

Ο πρόεδρος της Γαλατάσαραϊ υποστήριξε επίσης πως δύο μεγάλες εταιρίες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να χρηματοδοτήσουν τη νέα λίγκα. Εξάλλου τόνισε πως οι μεγάλες ομάδες δεν θα σταματήσουν να συμμετέχουν στα εγχώρια πρωταθλήματα τους αλλά θα έχουν ρόστερ με 40-50 παίκτες έτσι ώστε άλλοι να παίζουν στο πρωτάθλημα και άλλοι στην Ευρώπη.

Πηγή:sentragoal.gr

To Top