“Το ΧΑΟΣ είναι λίγο μπροστά στην πραγματικότητα που βιώνουν οι ποδοσφαιριστές”

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ) παρουσίασε το ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΧΑΟΣ» στο οποίο απεικονίζεται η τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Super League 2, με παίκτες να είναι απλήρωτοι, να μην έχουν χρήματα για να ζήσουν, να τρώνε από συσσίτια και να βρίσκονται σε μόνιμη αβεβαιότητα για το αύριο. 

Oι Γιώργος Μασούρας, Κώστας Κατσουράνης και Άρης Σοϊλέδης, οι οποίοι τοποθετήθηκαν για την επικρατούσα κατάσταση, όπως και ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ, Γιώργος Μπαντής.

Αναλυτικά όσα είπαν:

Γιώργος Μπαντής: «Εμείς ως συνδικαλιστικό όργανο του ποδοσφαιριστή φωνάξαμε μέσω ανακοινώσεων με ότι δυνάμεις είχαμε, διαμαρτυρηθήκαμε μέσω επιστολών παντού, στην πολιτεία, στην ομοσπονδία, στη λίγκα. Αμέτρητες φορές! Δυστυχώς δεν ακουστήκαμε από κανέναν. Και έτσι προσπαθήσαμε να μετατρέψουμε αυτό που βιώνουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές σε εικόνα. Ώστε να μπορέσει ο οποιοσδήποτε να δει τι πραγματικά βιώνουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές. Και κανένας είτε είναι θεσμικός φορέας, είτε είναι δημοσιογράφος, είτε απλός φίλαθλος ή Έλληνας πολίτης αυτής της χώρας να μην έχει το δικαίωμα να πει ότι δε γνώριζε τι συμβαίνει σ’ αυτή την κατηγορία».

Γιώργος Μασούρας: «Έίναι θέμα κρατικής πρωτοβουλίας το να βάλει ένα τέλος σε όλο αυτό το μαρτύριο που περνάνε όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές. Εμείς οι παίκτες της ΣΛ1 θα ήμασταν πολύ πιο χαρούμενοι αν δεν κάναμε τέτοιου είδους παρεμβάσεις, παρεμβάσεις να βοηθήσουμε».

Κώστας Κατσουράνης: «Το χάος είναι πολύ μικρή λέξη να περιγράψει τι γίνεται στην β’ εθνική. Πρέπει η ΣΛ1 να βοηθήσει. Δε μπορεί να ξεκινά η ΣΛ1 και να μην ενδιαφέρεται πότε ξεκινά η ΣΛ2. Και γενικά βλέπουμε να μη νοιάζεται κανείς. Είναι επαγγελματική κατηγορία η Β’ Εθνική, αν δε μπορούν ας την κάνουν ερασιτεχνική κατηγορία».

Αρης Σοϊλέδης: «Βλέπουμε σε άλλες χώρες η Β΄ Εθνική να έχει 40.000 κόσμο, μεγάλα συμβόλαια… Δε λέω να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, αλλά θέλουμε αυτά που τάζουν οι ομάδες στα συμβόλαια να γίνονται πραγματικότητα. Τα βασικά: τα λεφτά του κάθε παίκτη, την υγεία, τον γιατρό του, το φαγητό, τα ρούχα του, δεν ζητάμε κάτι τρελό, τα βασικά μόνο».

To Top