Το χρονικό του… πάγκου: Από τον Αναστασίου στο «πάγωμα και από το «δίδυμο» και τον Μιχαλήτσο μέχρι τον Αλκαράθ

Πολλά και διάφορα έγιναν τις τελευταίες μέρες σε ότι αφορά την ΠΑΕ Άρης. Ο κόσμος της ομάδας παρακολούθησε έκπληκτος και σε πολλές περιπτώσεις απορημένος τις εξελίξεις, οι οποίες είχαν ανατροπές, αρκετή δράση, αλλά κι ένα απίστευτο αλαλούμ.

Το χρονικό στο θέμα του προπονητή, εν μέσω διοικητικών ζυμώσεων, αντεγκλήσεων και σίγουρα αρκετής προχειρότητας σε κάποιες περιπτώσεις, ξεκίνησε από το βράδυ της Δευτέρας, μετά τη βαριά ήττα από τον Πανθρακικό.

1. Στο δρόμο της επιστροφής από την Κομοτηνή στη Θεσσαλονίκη η απόφαση είχε παρθεί από τη διοικούσα επιτροπή. «Η ομάδα πρέπει να προχωρήσει στην αλλαγή προπονητή», τι στιγμή που και ο Νίκος Πασιαλής έδειξε φανερή διάθεση να αποχωρήσει από την πρώτη ομάδα.

2. Στο τραπέζι ρίχθηκε για μια ακόμη φορά από τον Αντώνη Ζαμπέτα η πρόταση συνεργασίας με τον Γιάννη Αναστασίου. Ζυγίστηκαν όλα τα δεδομένα. Στο μαραθώνιο συμβούλιο που κράτησε μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης, η τελική απόφαση ήταν: ξένος προπονητής και ειδικά από την Ιβηρική χερσόνησο ή ο Αναστασίου. Απορρίφθηκαν μια σειρά από άλλα ονόματα για διάφορους λόγους.

3. Το πρωί της Τρίτης οι κίτρινοι είχαν ουσιαστικά καταλήξει στον Λούκας Αλκαράθ, με πρόταση του Χρήστου Σιωπίδη, μάνατζερ που έχει λόγο στα δρώμενα της ΠΑΕ και συμμετοχή σε μια σειρά αποφάσεων στον αγωνιστικό καταρτισμό της ομάδας. Συγκέντρωναν τα τελευταία στοιχεία, ενώ πήραν και τη γνώμη των Ισπανών της ομάδας Αγκάνθο και Πουλίδο. Πριν κάνουν τις τελικές ενέργειες προέκυψε η παρέμβαση της Κοινωνίας Μελών. «Παγώνουν όλα» ήταν η… εντολή με δεδομένο ότι δρομολογήθηκε η… έξοδος της διοικούσας.

4. Για 24 ώρες έγιναν πολλά και διάφορα σε διοικητικό επίπεδο. Στο σημείο εκείνο προκρίθηκε η αναβάθμιση στον Γιάννη Μιχαλήτσο. Έγιναν δυο συναντήσεις μαζί του, είτε για να αναλάβει ως πρώτος προπονητής στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, είτε να βοηθήσει στην αναζήτηση του διαδόχου. Ο Μιχαλήτσος κατέθεσε τις σκέψεις του, δεν ήταν σίγουρα θετικός, έχοντας αρκετές ενστάσεις, αλλά οι εξελίξεις τους… πρόλαβαν όλους.

5. Η εμπλοκή στην κατάρτιση διοίκησης Πρωτοδικείου και το αδιέξοδο, επανέφερε στο τραπέζι την λύση που είχε «παγώσει» πριν 48 ώρες! Το πρωί της Πέμπτης και με δεδομένη την προσωρινή επιστροφή μέχρι νεωτέρας της διοικούσας, προχώρησε στη φάση της υλοποίησης η συνεργασία με τον Αλκαράθ, ο οποίος αναμένεται το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

6. Ο Άρης μέχρι να αναλάβει ο Ισπανός τεχνικός συνέχισε την προετοιμασία του, με τους Νίκο Πασιαλή και Δημήτρη Μπουγιουκλή, οι οποίοι… εκτός απροόπτου (ας μην ξεχνάμε και το περσινό παράδειγμα με τον Πρόμπιερζ) θα κατεβάσουν την ομάδα στον κρίσιμο και ζωτικής σημασίας με τον Ατρόμητο. Άλλωστε και οι δυο τους έχουν μάθει στα δύσκολα και είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε έναν ακόμη δύσκολο ρόλο.

 

To Top