Το «χρυσό» γκολ του Κονσεϊσάο, η στοργική αγκαλιά και το φιλί του πατέρα του (videos)

Τρομερή ανατροπή για την Πόρτο με σενάριο βγαλμένο από ταινία, καθώς το τελικό 3-2 για την ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο πέτυχε ο γιος του, Φραντσίσκο, που είναι μόλις 19 ετών, αλλά φορά το «10» και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

Ο νεαρός με δικό του γκολ στο 91’ διαμόρφωσε το 3-2 και στη συνέχεια ακολούθησε το πανδαιμόνιο. Ο πιτσιρικάς έτρεξε στον πατέρα του, που τον είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο λίγα λεπτά νωρίτερα και ο τελευταίος τον έπνιξε στα φιλιά και του έριξε και μερικές… πατρικές φάπες, με τον ίδιο μάλλον να είναι πιο χαρούμενος από ό,τι ο γιος του.

Για την ιστορία του αγώνα υπάρχουν τα εξής:

Εφιαλτικό το πρώτο ημίχρονο για την Πόρτο, με τους γηπεδούχους να εμφανίζονται άκρως μαχητικοί και να παίρνουν προβάδισμα δύο τερμάτων, με τους Αρτούρ (38′) και Φράνκο (43′, πέναλτι), ενώ στο 32′ τους είχε ακυρωθεί ακόμα ένα από το VAR ως οσφάιντ.

Αναμενόμενα «μονόλογος» της Πόρτο το δεύτερο μισό του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν με τον Ταρεμί στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους (49′)και στη συνέχεια να απειλούν συνεχώς την εστία του γκολκίπερ Τιάγκο.

Μετά από σωρεία χαμένων ευκαιριών, τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν με δυνατό σουτ του Ντίαζ στο 84′, αλλά δεν έμειναν εκεί, αφού στο 91′ ο γιος του κόουτς της ομάδας Σέρζιο Κονσεϊσάο, Φρανσίσκο, λύτρωσε την ομάδα του σκοράροντας από κοντά για το τελικό 2-3!

To Top