Το «Ψοφίμι» που… επέτρεψε να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ιταλίας!

Ο «Genny», γιος μέλους της Καμόρα και επικεφαλής των «Ultras» της Νάπολι, ήταν ο άνθρωπος που έδωσε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει ο αγώνας της Νάπολι με τη Φιορεντίνα, μετά τα αιματηρά επεισόδια που είχαν προηγηθεί…

Με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο αναδεικνύουν τα επεισόδια που σημάδεψαν τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, ανάμεσα στη Νάπολι και τη Φιορεντίνα, τη διαμάχη μεταξύ των φανατικών «τιφόζι» του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Οργανωμένες συμμορίες, οι επικεφαλής των οποίων διατηρούν άρρηκτους δεσμούς και έχουν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τις διοικήσεις των συλλόγων, «λυμαίνονται» το χώρο του ποδοσφαίρου, τον οποίο συχνά χρησιμοποιούν ως… προπέτασμα καπνού, για τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Τα ιταλικά ΜΜΕ έχουν θίξει συχνά το θέμα στο παρελθόν, ωστόσο αυτή τη φορά, μετά τα αιματηρά επεισόδια πριν τον τελικό της Νάπολι με τη Φιορεντίνα στη Ρώμη, δεν έμειναν εκεί, αλλά μίλησαν με ονόματα και στοιχεία.

Όπως προκύπτει, το «πράσινο φως» για να αρχίσει το παιχνίδι στο «Ολύμπικο», δεν δόθηκε, όπως ίσως θα περίμενε κανείς, από την ιταλική κυβέρνηση ή τις Αρχές του ποδοσφαίρου της γειτονικής χώρας, αλλά από ένα… «Ψοφίμι»!

Τι εστί «Ψοφίμι»; Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, πρόκειται για το παρατσούκλι του «Genny» -κατά κόσμον Τόμας ντι Τζενάρο-, που είναι ο επικεφαλής των οργανωμένων οπαδών (Ultras) της Νάπολι.

Ο «Genny», λοιπόν, εμφανίστηκε σε πρώτο πλάνο στην τηλεοπτική μετάδοση του τελικού του Coppa Italia, όταν η διεξαγωγή του αγώνα κρεμόταν από μια κλωστή. Σε αυτόν πήγε ο αρχηγός της Νάπολι, Μάρεκ Χάμσικ, για να του εξηγήσει τι συνέβαινε και να διαβουλευθεί για τη συνέχεια. Πράγματι, το «Ψοφίμι» τον άκουσε και, λίγο αργότερα, έδωσε το «οκ»: «Ναι, μπορείτε να παίξετε!».

Γιος μέλους της Καμόρα, αρχηγός του συνδέσμου οπαδών της Νάπολι, που ονομάζονται «Μολοσσοί», ο «Genny» κατευθύνει χιλιάδες ανθρώπους και δίνει το σύνθημα στην κερκίδα.

Κατά το παρελθόν, του είχε απαγορευθεί να παρακολουθεί αγώνες, λόγω συμμετοχής σε βίαια επεισόδια, αλλά, όλως περιέργως, η απαγόρευση αυτή ουδόλως τον απέτρεψε, από το να βρίσκεται επί μονίμου βάσεως στο γήπεδο…

πηγή: protothema.gr

To Top