Το όνειρο έγινε πραγματικότητα: Ο Νίκος περπάτησε στο Παλέ, όπου μεγαλούργησε το είδωλό του, Νίκος Γκάλης! (photos + video)

Πριν από μερικούς μήνες το PRESSARIS συνάντησε τον…. τρελό Ισπανό “Νίκο” στη Βαρκελώνη, όπου ζει μόνιμα, και μίλησε για την αγάπη της καρδιάς του, τον Άρη. Πριν από λίγες μέρες ο Νίκος ήρθε στην Θεσσαλονίκη και είδε τους κίτρινους να αγωνίζονται κόντρα στον Ολυμπιακό! Αν βόλευε και η πτήση θα παρακολουθούσε και τον αγώνα μπάσκετ με τον Ηλυσιακό, αλλά τουλάχιστον βρέθηκε στο Παλέ και περπάτησε στο γήπεδο όπου μεγαλούργησε το είδωλό του!

Το ταξίδι του Φρανθέσκ Χαβιέρ Μόρα, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, στη Θεσσαλονίκη ήταν προγραμματισμένο εδώ και πάρα πολύ καιρό. Η επιθυμία του να δει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα, αλλά και τους φίλους του από διάφορους συνδέσμους των κίτρινων σε όλη την βόρεια Ελλάδα, ήταν αυτή που τον οδήγησε την περασμένη Δευτέρα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και στην αναμέτρηση εναντίον του Ολυμπιακού.

Ο 38χρονος Ισπανός, που πήρε το όνομα Νίκος λόγω της λατρείας του για το Νίκο Γκάλη, ήθελε αρχικά να επισκεφτεί το παιχνίδι μπάσκετ εναντίον του Ηλυσιακού, όμως δυστυχώς η ώρα άφιξής του στη πόλη του χάλασε τα σχέδια. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και το ραντεβού προγραμματίστηκε στο Αλεξάνδρειο. «Είναι ένα θαύμα το ότι βρίσκομαι εδώ. Ήταν κάτι που ήθελα πάρα πολύ να ζήσω από κοντά. Ήθελα να βρεθώ όσο τίποτε άλλο στο μέρος όπου αγωνίστηκε αυτός ο σπουδαίος αθλητής, στο «σπίτι» μας, εκεί όπου βιώσαμε πολύ έντονες και όμορφες στιγμές. Ωστόσο, έφτασα στη Θεσσαλονίκη τη στιγμή που το ματς  κόντρα στον Ηλυσιακό τελείωνε, κι έτσι η επιθυμία μου αυτή μπορεί λιγάκι να περιμένει”, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος.

Αναφορικά με τον αγώνα εναντίον των «ερυθρόλευκων», όπου έδωσε το «παρών» με το… εισιτήριο διαρκείας του ανά χείρας, ο Καταλανός στάθηκε ιδιαίτερα στον παράγοντα της τύχης, αλλά και στο διαιτητή Αρετόπουλο. «Ήμασταν άτυχοι, αλλά και ο διαιτητής ήταν πάρα πολύ κακός. Είδα το παιχνίδι από τη θύρα «3» μαζί με τους φίλους μου και δεν είδα κανένα πέναλτι. Τουλάχιστον το διασκέδασα, μιλώντας και τραγουδώντας για τον Άρη. Δυστυχώς, το επόμενο παιχνίδι είναι ξανά Δευτέρα και εγώ επιστρέφω στην Ισπανία την Κυριακή λόγω της δουλειάς μου, οπότε θα πρέπει να περιμένω μερικούς μήνες για να επιστρέψω στο «Βικελίδης» εναντίον του ΠΑΟΚ. Είναι ένα παιχνίδι που περιμένω πως και πως».

Ο Νίκος εδώ και μερικούς μήνες παρακολουθεί μαθήματα ελληνικών σε σχολείο στη Βαρκελώνη, για να μπορεί να καταλαβαίνει τι λένε και γράφουν οι φίλοι του, αλλά και τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. «Είμαι στο πρώτο από τα τέσσερα έτη, και μάλιστα στην τάξη μου είμαστε 30 μαθητές. Μου αρέσουν πολύ τα ελληνικά. Έχω βέβαια πολύ χρόνο ακόμα μπροστά μου»!

To Top