ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το όνομα “Πετσάρσκι” επέστρεψε για να κάνει τη διαφορά

Πάνε δεκαπέντε χρόνια από την τελευταία φορά που ο Μίροσλαβ Πετσάρσκι πάτησε το παρκέ ως εν ενεργεία παίκτης. Το επώνυμό του όμως επιστρέφει… δυναμικά στο προσκήνιο μέσω του υιού του, Μάρκο. Ποιος είναι ο διάδοχος του πρώην παίκτη των Άρη…

Διαβάστε το σχετικό άρθρο του sport24.gr:

“Μήπως θυμάστε τον Μίροσλαβ Πετσάρσκι; Οι πιο παλιοί ενδεχομένως να μην τον έχουν ξεχάσει. Πέρασε άλλωστε έξι χρόνια στη χώρα μας, αγωνιζόμενος με τα χρώματα του Άρη (1991-’94), του Παναθηναϊκού (1994-’96) και του Πανιωνίου (1996-’97), πριν αποχωρήσει με προορισμό την Καντού. Ο άλλοτε σέντερ των τριών ελληνικών ομάδων έκανε καλή καριέρα στην Ελλάδα, κατακτώντας με το “τριφύλλι” τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης στο Παρίσι.

Δεν επρόκειτο πάντως για σταρ, ή κάτι παρεμφερές. Ο ρόλος του περιοριζόταν περισσότερο στο να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει λύσεις χάρη στο ύψος του (2μ11) σε άμυνα και επίθεση. Εν τούτοις, αποτέλεσε χαρακτηριστική φυσιογνωμία των ελληνικών παρκέ. Ούτως ή άλλως απέκτησε -μεταξύ άλλων- ελληνική ιθαγένεια, αγωνιζόμενος για κάποια από τα έξι χρόνια της παρουσίας του στα μέρη μας ως Έλληνας, με το όνομα Μίροσλαβ Μυλωνάς.

Μαζί με τον άλλοτε παίκτη του Απόλλωνα Πατρών, Βλάντιμιρ ΚουζμάνοβιτςΤα χρόνια πέρασαν, αποσύρθηκε (σ.σ.: με τελευταίο προορισμό την Χιχόν) το 2000 κι έκτοτε έχει χαθεί από τα μπασκετικά δρώμενα. Εσχάτως όμως, το όνομα “Πετσάρσκι” επέστρεψε… δριμύτερο. Όχι ίδιο ως πρωταγωνιστή, αλλά με τον υιό του. Ο Μάρκο Πετσάρσκι είναι, βλέπετε, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, στους γεννηθέντες το 2000.

Ο 15χρονος παίκτης της Μέγκα Λεκς έχει ήδη ύψος 2μ05, με τις προβλέψεις των ειδικών να επισημαίνουν πως σύντομα θα ξεπεράσει τα 210 εκατοστά, ακολουθώντας πιστά τα χνάρια του πατέρα του σε… υψομετρικό επίπεδο. Αγωνιστικά πάντως απέχει αρκετά, αφού μιλάμε για ένα εξαιρετικά ταλαντούχο νεαρό, που μπορεί να σκοράρει με άνεση και να κάνει παραπάνω από μία δουλειές στο παρκέ. Φρόντισε μάλιστα να δώσει τα διαπιστευτήριά του στο Adidas Next Generation που διοργανώθηκε τις τελευταίες ημέρες στη Ρώμη, έχοντας 31 πόντους και 22 ριμπάουντ στις δύο αναμετρήσεις που έδωσε η ομάδα του. Παρεμπιπτόντως, είναι ένα με δύο χρόνια μικρότερος από συμπαίκτες και αντιπάλους, στοιχείο που επιτείνει το αξιοθαύμαστο της παρουσίας του στην ιταλική πρωτεύουσα.

Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά -και με το παραπάνω

Το καλοκαίρι αγωνίστηκε μάλιστα στο Πανευρωπαϊκό Παίδων που διεξήχθη στη Λιθουανία, όντας -μαζί με τον Φίλιπ Πετρούσεβ- ο μοναδικός παίκτης της Σερβίας που είναι γεννημένος το 2000 (σ.σ.: όλοι οι άλλοι είναι 99άρηδες). Αυτό πάντως δεν τον εμπόδισε να γίνει πρωταγωνιστής των “όρλοβι” αφού είχε 12 πόντους, 8.9 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και 1.7 κοψίματα κατά μέσο όρο στη διοργάνωση, στην οποία η ομάδα του τερμάτισε στην όγδοη θέση.

Η καλύτερή του εμφάνιση ήταν αυτή απέναντι στην Ιταλία, όπου είχε 25 πόντους (με 6/12 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 1/1 βολές), 14 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 τάπες και 2 λάθη σε 24 λεπτά συμμετοχής. Δείτε μέρος όσων έκανε απέναντι στη “σκουάντρα ατζούρα”.

 

To Top