Το 1000ό γκολ της Serie A, τα ρεκόρ Άρσεναλ, Ντε Χέα, Νόριτς και η κυριαρχία της Ρεάλ

Tο 1000ό γκολ της σεζόν στην Serie A, τα ρεκόρ της Άρσεναλ και του Ντε Χέα, η Νόριτς και  η κυριαρχία της Ρεάλ Μαδρίτης αποτέλεσαν τα σημεία αναφοράς στην αγωνιστική εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της FIFA.

Οι κορυφαίοι αριθμοί, όπως τους παρουσιάζει το fifa.com:

1000- Ο Φραντσέσκο Καπούτο σημείωσε το 1.000ό γκολ της σεζόν 2019/20 στη Serie A, που έχει μέσο όρο 3,02 γκολ ανά αγώνα. Η τελευταία σεζόν της Serie A που παρουσίασε περισσότερα από τρία γκολ ανά αγώνα ήταν σχεδόν 70 χρόνια πριν.

112- Κρατώντας ανέπαφη την εστία του κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας την Πέμπτη, ο Νταβίντ ντε Χέα έφτασε τα 112 παιχνίδια χωρίς να δεχθεί γκολ στην Premier League με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του συλλόγου του, το οποίο κατείχε ο Πίτερ Σμάιχελ. Ο Ισπανός τερματοφύλακας, ωστόσο, χρειάστηκε 311 αγώνες για να φτάσει σε αυτό το ορόσημο, ενώ ο Σμάιχελ το κατάφερε μόλις σε 252.

26- Η νίκη της Portland Thorns με 1-0 επί της North Carolina Courage στον προημιτελικό του NWSL Challenge Cup τερμάτισε μία διαδρομή 26 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις όπου η δύο φορές πρωταθλήτρια σημείωσε τουλάχιστον ένα γκολ, ξεκινώντας από τις 4 Μαΐου 2019.

21- Η Άρσεναλ νίκησε τη Μάντσεστερ Σίτι για να φτάσει στο ρεκόρ της συμμετοχής στον 21ο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας στην ιστορία του συλλόγου. Η Άρσεναλ και η Τσέλσι θα συναντηθούν στον τελικό του FA Cup την 1η Αυγούστου. Θα είναι η τρίτη συνάντηση των συλλόγων στον τελικό, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν επικρατήσει σε καθέναν από τους δύο προηγούμενους, το 2002 και το 2017.

11- Ο τίτλος της La Liga της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο 11ος του Ζινεντίν Ζιντάν ως προπονητής των “Blancos”: τρία Champions League, δύο Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, δύο πρωταθλήματα, δύο Παγκόσμια Κύπελλα συλλόγων και δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας. Ο Γάλλος τώρα απέχει μόνο τρία τρόπαια από το να ισοφαρίσει τον πιο επιτυχημένο προπονητή του συλλόγου, Μιγκέλ Μουνιόθ.

10- Πριν από την ήττα στον προημιτελικό από την Sky Blue FC στα πέναλτι, η Washington Spirit ήταν αήττητη στους δέκα τελευταίους αγώνες της NWSL εναντίον της ομάδας από το Νιού Τζέρσεϊ, συμπεριλαμβανομένων των νικών και στις τρεις συναντήσεις τους την περασμένη σεζόν.

8- Η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η μόνη ομάδα που κατέκτησε τίτλους σε καθεμία από τις τελευταίες οκτώ δεκαετίες στην Ισπανία. Ωστόσο, την τελευταία δεκαετία έχει τους λιγότερους (δύο).

4- Ο Ντιέγκο Ρόσι της Λος Άντζελες FC έγινε ο πρώτος παίκτης που σημείωσε τέσσερα γκολ εναντίον των Λος Άντζελες Γκάλαξι σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου της Major League (MLS), μετά από τον Μαμαντού Ντιαλό στις 15 Ιουνίου 2002. Ο Ρόσι οδήγησε την LAFC σε μια εκπληκτική νίκη 6-2 επί των αντιπάλων της.

3- Τρεις από τους τέσσερις προημιτελικούς του NWSL Challenge Cup ολοκληρώθηκαν με ισοπαλίες χωρίς γκολ και στη συνέχεια πήγαν σε πέναλτι. Η Portland Thorns θα αντιμετωπίσει το Houston Dash και η Sky Blue του Νιου Τζέρσεϊ θα αναμετρηθεί με τους Chicago Red Stars στους ημιτελικούς στη Γιούτα στις 22 Ιουλίου.

3- Η Νόριτς έγινε το Σάββατο στο ματς με την Μπέρνλι, σχεδόν μετά από πέντε χρόνια,  η πρώτη ομάδα που παίκτες της δέχθηκαν δύο κόκκινες κάρτες πριν συμπληρωθεί το ημίχρονο σε έναν αγώνα αγγλικής Premir League. Είχαν προηγηθεί οι Ιμπραΐμ Αφελάι και Τσάρλι Άνταμ της Στόουκ στις 29 Αυγούστου 2015. Η Νόριτς, η οποία έχει ήδη υποβιβαστεί, έχει χάσει πέντε διαδοχικούς εντός έδρας αγώνες χωρίς να σκοράρει. Καμία ομάδα στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας δεν είχε παρουσιάσει κάτι τέτοιο, μετά τη Μπέρμιγχαμ το 1922.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To Top