ΑΠΟΨΕΙΣ

Το +2 στη Ρωσία διατηρεί την εγρήγορση και τον δημιουργικό προβληματισμό

Όποιος πιστέψει ότι ο Άρης προκρίθηκε στον γ’ προκριματικό γύρο επειδή κέρδισε μέσα στη Ρωσία τη Νίζνι Νόβγκοροντ, είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ο Άρης θα προκριθεί έναντι των Ρώσων, αν ξεχάσει ό,τι έκανε από το 32’ ως το τέλος του αγώνα.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό που μετά από μια εκτός έδρας νίκη σε ρωσικό έδαφος – η τέταρτη μόλις στην ευρωπαϊκή ιστορία των κίτρινων – δεν υπάρχει και πολύ μεγάλη ικανοποίηση και ένας προβληματισμός. Εξαιρετικό είναι…

Ενδεχομένως είναι καλύτερο που ο Άρης από τη στιγμή που δεν “καθάρισε” τον αγώνα με μια διαφορά 12-13 πόντων, όπως έδειξε ότι θα μπορούσε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, κέρδισε με μικρή διαφορά, διότι άπαντες παραμένουν σε εγρήγορση και δημιουργικό προβληματισμό ενόψει της ρεβάνς.

Ο Άρης κέρδισε τη Νίζνι μέσα στην έδρα της χωρίς να έχει κορυφαίο παίκτη ούτε τον Λευτέρη Μποχωρίδη, ούτε τον Λάκι Τζόουνς, τους (αγωνιστικούς) “ηγέτες” του στο παρκέ, ενώ δεν είχε λόγω αποβολής με πέντε φάουλ (με ανόητη τεχνική ποινή) τον Ραμόν Χάρις στα τελευταία 12 λεπτά.

Η επιθυμία στα μάτια τους…

Κέρδισε δίχως να απειληθεί από την αντίπαλό του, η οποία είχε μια ευκαιρία να πάρει ένα Χ, αλλά την απώλεσε με τις χαμένες βολές στο φινάλε. Δεν την άξιζε την ισοπαλία όπως έπαιξε, το δήλωσε και ο προπονητής της Ζόραν Λούκιτς, ο οποίος είπε και κάτι άλλο σημαντικό και αληθές και εν τέλει αυτό είναι που έκανε τη διαφορά.

Δεν είδε στα μάτια των παικτών του την επιθυμία να παλέψουν. Αυτό το είχαν τα μάτια των παικτών του Βαγγέλη Αγγέλου και δεν το εμφάνισαν χθες. Το έχουν πριν καν ξεκινήσει η προετοιμασία, διότι πολύ απλά γουστάρουν που παίζουν στον Άρη, γουστάρουν που φορούν την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Αυτό τους οδήγησε χθες, αλλά δεν αναιρεί τα παιδαριώδη λάθη (16 συνολικά που έδωσαν 11 πόντους στη Νίζνι) που έκαναν ειδικά στο τελευταίο οχτάλεπτο. Αδίκησαν την προσπάθειά τους, αδίκησαν τους εαυτούς τους και ενδεχομένως, αν παρουσιάσουν ίδια συμπτώματα και στο Παλέ την Παρασκευή να το πληρώσουν, διότι πολύ απλά η Νίζνι δεν είναι Διναμό.

Όσο ο Άρης μέτρησε τους Ρώσους χθες, άλλο τόσο το έκαναν και αυτοί και θα παρουσιαστούν διαφορετικοί το απόγευμα της Παρασκευής.

Βέβαια, η ειδοποιός διαφορά είναι αυτή που ανέφερε ο Λούκιτς στις δηλώσεις του πριν από τον χθεσινό αγώνα για τον… κίτρινο στρατό. Η Νίζνι δεν έχει πολλές πιθανότητες να προκριθεί αν το Αλεξάνδρειο είναι… Αλεξάνδρειο, διότι πολύ απλά όταν το Αλεξάνδρειο είναι κατάμεστο ο Άρης ανεβαίνει τουλάχιστον ένα επίπεδο αγωνιστικά. Κι αν συμβεί αυτό, τότε θα προκριθεί.

To Top