ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Το 2020 τελειώνει… ονειρικά για τον Μάντζιο! Από την μάχη της παραμονής, στον πρωταθλητισμό (videos)

Tο 2020 είναι σίγουρα μία ξεχωριστή χρονιά για τον Άκη Μάντζιο. Κυρίως για το πως διαμορφώθηκε προς το τέλος του. Σχεδόν έναν χρόνο πριν, καθόταν στον πάγκο της Λαμίας. Τώρα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, ως προπονητής του Άρη…

Από την “μάχη” της παραμονής, την οποία κέρδισε σχετικά εύκολα με την ομάδα της Φθιώτιδας (δεν είχε… νίκη όταν ανέλαβε!), στον πρωταθλητισμό με τον Άρη! Μέσα στο 2020, ο Άκης Μάντζιος έκανε το μεγάλο άλμα στην προπονητική του καριέρα, του προέκυψε η πρόταση των “κιτρινόμαυρων”, δεν φοβήθηκε, δεν την αρνήθηκε και την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο!

Ανέλαβε τον Άρη σε μία περίοδο που υπήρχε στην ομάδα μεγάλη απογοήτευση και η αγωνιστική του εικόνα ήταν προβληματική.

Ο 52χρονος κόουτς, έριξε από την αρχή το βάρος στα αποδυτήρια, αναπτέρωσε την αυτοπεποίθηση των παικτών, δούλεψε τις αδυναμίες τους σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο και τα αποτελέσματα άρχισαν να γίνονται όλο και πιο εμφανή με το πέρας των αγωνιστικών.

Αν και ξεκίνησε την πορεία του στον Άρη, με εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ακολούθησαν 7 νίκες!

Μέχρι στιγμής, έχει καθοδηγήσει τον Άρη σε 10 αγώνες, με απολογισμό 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Η ομάδα του, που στην αρχή κέρδιζε με το… επαγγελματικό 1-0, άρχισε να σκοράρει όλο και περισσότερο. Χαρακτηριστικό, πως πέτυχε δύο “διπλά” σε Λάρισα και Ηράκλειο, με το ίδιο σκορ, 0-3.

Ο απολογισμός των τερμάτων, είναι 16-6, δείγμα του ότι οι “κιτρινόμαυροι” έχουν βελτιωθεί σημαντικά στην μεσοαμυντική τους λειτουργία, που μέχρι τότε έδειχνε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Με τον ίδιο στον πάγκο, ο Άρης συγκέντρωσε τους 23 από τους 29 βαθμούς του.

Ο Άκης Μάντζιος “κέρδισε” τους παίκτες του, συμμάζεψε αμυντικά την ομάδα, της έχει δώσει χαρακτήρα και αγωνιστικό πλάνο και έχει κάνει μέχρι στιγμής πολύ καλή διαχείριση του ρόστερ, ενώ του πιστώνεται επίσης και η… “μεταγραφή” του Ντάνιελ Σούντγκρεν.

To Top