Το 2026 έτοιμο το ConfEx Park στη θέση της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη!

Την εκτίμηση ότι τον προσεχή Ιούνιο η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo AE θα έχει στα «χέρια» της την προμελέτη για την ανάπλαση του εκθεσιακού της κέντρου στη Θεσσαλονίκη, με προοπτική οι εργασίες να αρχίσουν προς το τέλος του 2023 και να ολοκληρωθούν το 2026, χωρίς να σταματήσει η λειτουργία των εκθέσεων στο μεσοδιάστημα, διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δρ Κυριάκος Ποζρικίδης, μιλώντας από το βήμα του 5ου συνεδρίου Prodexpo North 2022.

Ο δρ Ποζρικίδης γνωστοποίησε ακόμα ότι ο προϋπολογισμός του έργου, που προ πανδημίας είχε προσδιοριστεί στα 200 εκατ. ευρώ, αναθεωρείται στα 240-250 εκατ. ευρώ, στην εποχή μετά- Covid, με το υψηλό ενεργειακό κόστος και τις πληθωριστικές πιέσεις.

Όπως είπε, οι τρέχουσες εγκαταστάσεις του εθνικού εκθεσιακού φορέα στον ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης αριθμούν 17 περίπτερα, δύο εκ των οποίων χτίστηκαν στην εποχή του Σχεδίου Μάρσαλ και 37 κτίσματα.

Χαρακτήρισε αυτές τις απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις σαν ένα μικρό τραύμα στο κέντρο της πόλης, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι το ConfEx Park (όπως είναι το όνομα του νέου εκθεσιακού κέντρου) «θα αλλάξει τη Θεσσαλονίκη για τα επόμενα 50 χρόνια». Επικαλούμενος δε, ξένους αρχιτέκτονες, επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή δεν συντελείται στην Ευρώπη άλλο έργο αντίστοιχης σημασίας.

To Top