ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Το 50-50 τους έπεσε… VARύ! Στόχος των “εξυγιαντών” να καταργηθεί το VAR από τη νέα σεζόν!

Δεν άντεξαν οι διοικούντες την Super League το γεγονός πως ο Άρης τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα αφήνοντας πίσω ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και είπαν να προτείνουν στην ΕΠΟ την δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων χωρίς χρήση του VAR.

Φαίνεται πως τους έπεσε…. VARύ στους “εξυγιαντές” το 50-50 της διαιτησίας (όχι βέβαια σε όλους τους αγώνες διότι ο Άρης “σφάχτηκε” σε αρκετούς), και ζητάνε από το επόμενο πρωτάθλημα τα παιχνίδια να πραγματοποιούνται και χωρίς το VAR. Κάτι που αν εφαρμοσθεί σημαίνει πως θα πρέπει να αλλάξει ο ΚΑΠ.

Αυτή τη στιγμή ο ΚΑΠ που εφαρμόζεται τονίζει πως «σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος της Super League 1, από την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 θα λειτουργεί το Video Assistant Referee (VAR) και η χρήση γραμμής οφσάιντ στο Video Assistant Referee».

Η Λίγκα θα προτείνει προς την πλευρά της ΕΠΟ ότι εάν υπάρχει θέμα / πρόβλημα με τη λειτουργία του VAR ο αγώνας να διεξάγεται κανονικά. Αυτό βέβαια θα πρέπει να εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία θα πρέπει να λάβει υπόψιν της πως και με VAR οι φωνές για τη διαιτησία ήταν αρκετές, ενώ χωρίς VAR θα είναι πάρα πολλές.

Τέλος, η Super League θέλει να προτείνει το να προσδιοριστεί χρονικό διάστημα 45 λεπτών στο οποίο ο διαιτητής να έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει τη μη τέλεση του αγώνα εφόσον κρίνει ότι οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. Κοινώς σε περιπτώσεις έντασης ή επεισοδίων.

To Top